1

Onderwerp: Help

Ik ben de beroemde Oscar taart aan het proberen te maken, maar wat moet ik met de gelantine doen, ik heb het nog nooit gebruikt, moet ik ze laten weken in een bepaalde hoeveelheid koud water? moet ik ze koken? of alleen laten weken.

Gr Bettie

Veel taart plezier

2

Re: Help

Gelatineblaadjes moet je altijd eerst weken in ruim koud water, een minuut of 10, daarna uitknijpen en in weinig heet gemaakte vloeistof doen en oplossen. Dat geheel een beetje laten afkoelen en aan je mengsel toevoegen.

Heb het recept er even bij opgezocht... en er staat in dat je in dit geval de blaadjes gelatine met 'aanhangend water' moet verwarmen, dat gaat eenvoudig door het even in de magnetron te doen in een schaaltje, steeds maar 10 sec. of zo en dat herhalen totdat het goed is opgelost! Niet laten koken!

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"