1

Onderwerp: cupcake vraagjes

ik wil voor wat gelegenheden een hoop cupcake-jes maken die bol zijn.
nu heb ik natuuuurlijk een paar vraagjes:

ik lees regelmatig dat jullie koopmans mix voor cupcake/cake gebruiken?welke?
hoeveel kan ik daarmee maken en is het lekker? word deze bol/plat?

Is het goed te doen met 2 vormpjes in elkaar te zetten zodat ie niet uitzakt?

Ik heb begrepen dat je het in kan vriezen...
maar hoe lang en met of zonder bekleding?

Word jullie bekleding hard of blijft die ook kneedbaar? (gebruik fondant en marsepein.

Moet ik nog meer weten als ik hieraan begin?

alvast bedankt

Groetjes Lilian!

Re: cupcake vraagjes

Ik zal proberen om een paar antwoorden te geven, al weet ik niet overal een antwoord op...!

Volgens mij kun je van koopmans zelf weten welke je gebruikt, dus fijne cakemix, gewone, boeren, enz.
Als het bol word...gelijk na het bakken even een zware (snij)plank erop leggen en ze zijn superplat bovenop.

Ik gebruik zelf een muffinvorm waar ik m'n papiertjes inzet, dus ik weet niet hoe dat gaat met 2 vormpjes in elkaar zetten.

Je de cakejes invriezen, zowel met als zonder bekleding. Hoe lang durf ik niet te zeggen..

De bekleding van marsepein blijft bij mij zacht, fondant heb ik nog nooit gebruikt!

Volgens mij heb je aan dit verhaal ook niet echt heel veel, maar ik hoop dat ik je toch een klein beetje geholpen heb!

3

Re: cupcake vraagjes

Met koopmans mix worden mijn cakejes boller en luchtiger als met het Nigella recept, ik vind dat juist beter.

Met 2 papiertjes is het wel steviger, maar of het stevig genoeg is om niet uit te lopen?
Beter is een muffinvorm te gebruiken met daar de papiertjes in.

Cakejes kun je wel een paar maanden invriezen, de vraag is of ze dat halen :D

Gewone fondant wordt hard. :Y

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

4

Re: cupcake vraagjes

dank je ben al een stuk wijzer!!

Groetjes Lilian!