1

Onderwerp: mokka creme

ik gebruik dus het recept van het forum
heb even het orgineel opgezocht het is van

marijke


het recept voor mokka.

je hebt het volgende nodig:

110 gram witte bastardsuiker
80 ml water
4 eierdooiers
1 eetl oploskoffie(ik gebruik nescafe gold)
250 gram boter

de bereiding.

vermeng de suiker en water in een pan. al roerend verhitten tot het mengsel kookt.
laat zonder deksel en zonder roeren 2 minuten pruttelen.(wordt een soort siroop dus dikker)
laten afkoelen. eierdooiers en oploskoffie stijpkloppen(de koffie moet opgelost zijn)
giet al mixend, de afgekoelde siroop in een straaltje op het eimengsel.
boter licht en romig kloppen. giet eimengsel over de boter en klop 4a5 minuten door.
+-15 minuten laten afkoelen.

daarna gebruiken voor de taart of iets anders wel ervoor zorgen dat ie niet te hardt wordt anders wordt het moelijker te verwerken.

hopelijk zijn jullie zo geholpen als er nog vragen zijn dan hoor ik dit wel van jullie.

kook ze en de groetjes van

marijke

2

Re: mokka creme

Bedankt Marijke, ik zie ineens hele grote mokkataarten en schuimpaddestoelen
voor me.......................................jammie jammie

Als het pad der vriendschap niet regelmatig wordt betreden, groeit het dicht.

3

Re: mokka creme

wat ook lekker is, en erg snel is botercreme (de standaard of die van de webshop) en daar gewoon naar smaak de oplos espresso van nescafe door doen.
Dat is een heel fijne poeder en lost makkelijk op.

Dit poeder doe ik ook al door mn schuim voordat het de oven ingaat, zodat dat ook al een lichte mokka smaak heeft.

4

Re: mokka creme

OOOH heerlijk Marijke! Zat al met smart te wachten op je receptje.
Ja dat wordt dus heerlijk schuimpaddestoeltjes eten dit weekend!

5

Re: mokka creme

witte bastardsuiker, is dat gewone witte poedersuiker?

6

Re: mokka creme

basterdsuiker is geen poedersuiker, basterd heb je in wit, geel en bruin, beetje smeuige suiker, staat in de supermarkt in het suiker schap

Als het pad der vriendschap niet regelmatig wordt betreden, groeit het dicht.

7

Re: mokka creme

hoop dat nog iemand reageert op deze topic, maar wordt hier niet eiwitten bedoeld?? Dooiers kun je toch niet stijfkloppen. Lijkt me overigens wel lekker.

Groetjes Katja

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

8

Re: mokka creme

Kadohke schreef:

hoop dat nog iemand reageert op deze topic, maar wordt hier niet eiwitten bedoeld?? Dooiers kun je toch niet stijfkloppen. Lijkt me overigens wel lekker.

Groetjes Katja

en? zijn het nu eiwitten of eigeel? kadhke?