Hoi,
Ik heb al een paar keer zo'n strik gemaakt met succes.
Ik gebruik hier voor het liefste marsepein omdat dit steviger is dan rolfondant.
Als je het op de volgende manier doet, moet het goed gaan:
150 gram marsepein en een flinke theelepel tylose: dit met elkaar vermengen en 1 nacht in de koelkast laten staan.
Kneed de marsepein tot dat het een elastisch deeg wordt.
Nu is het prima te gebruiken voor je krulstrik.
Benodigd:
8 reepjes van 12 cm bij 2,5 cm
Eventueel nog een paar reepjes extra als je er linten aan wilt maken.
Vouw de reepjes tot lusjes aan elkaar vast met een heel klein beetje water, en laat deze een nacht op bakpapier drogen, leg de reepjes op hun kant, zodat ze niet breken. Je kunt er eventueel nog een opgerold servetje inschuiven, zodat het lusje goed in vorm blijft.
Maak linten: snijd aan een kant een driehoekje uit. De linten kun je eventueel versieren met eetbare sterretjes of maak zelf
kleine rondjes van een andere kleur marsepein.
De volgende dag kun je je taart opmaken als een cadeautje door als eerste de linten op je taart vast te plakken met een
beetje glazuur en daarna de lusjes om en om hier boven op plakken.
Kijk maar eens op mijn website:
http://www.maakeentaart.nl
Ik ben bezig om de foto's met krulstrik er op te zetten, dus die volgen nog!
Groet Saskia