1

Onderwerp: eitjes vraag

Ik heb nogal wat vullingen voorbij zien komen die toch wel dat er een paar redelijk lang houdbaar zijn (4 maanden zelf!)
Maar hoe zit dat met de eitjes die erin verwerkt zijn?
Somige vullingen worden koud of au bain marie klaargemaakt, zijn deze dan ook zolang houdbaar? Want eitjes zijn toch niet zo lang te bewaren? Hooguit een maand dacht ik?


Alvast bedankt!

xxx

2

Re: eitjes vraag

niemand :(


xxx

3

Re: eitjes vraag

Als je het zoals bv lemon curd maakt,
dan wordt het toch flink verhit dmv au bain marie,
en dat is voldoende om eventuele salmonella weg te krijgen..

Welke koude vullingen met eieren bedoel je?

4

Re: eitjes vraag

Hahaha, onder andere Lemon Curd :lol:

Is het au bain marie voldoende verwarmd dan?
Want echt heet is het toch niet dan? Of is dat toch voldoende?

xxx

5

Re: eitjes vraag

Stop je vinger er maar eens in..haha!
Het is echt heet hoor, want als je niet heel de tijd erin aan het roeren bent,
dan gaat het al 'bubbelen'....

6

Re: eitjes vraag

Ik heb onder andere hiervoor onlangs een digitale keukenthermometer gekocht.
Dan kan ik controleren wanneer het

Groetjes, Marielle

7

Re: eitjes vraag

Da's wel een goeie Marielle, en gebruik je die alleen voor zulke klusjes,
of nog voor andere dingen?