1

Onderwerp: Ganache

Vraagje over het maken van ganache.
Heb ik dan 'normale' chocola nodig of van die speciale voor het smelten?
En kan het ook met een reep witte chocola?

Ganache is toch chocola met slagroom??? Ik heb lang lekker slagroom (ongeklopt). Dit dan verwarmen met de chocola, toch???

Ik wil de taart namelijk met bruine choc  ganache bekleden en dan met witte ganache versieren. Kan dat dan met een injectiespuit ofzo???

Normaal doe ik alleen maar fondant ofzo. Laatst wel een chocolade taart gemaakt met choolade glazuur van baukje maar dat droogt wel erg snel, had er dus ook veel van nodig.

Oh ja, kan ik bij het gebruiken van ganache de zijkanten van de afsmeren? Zoja, waarmee? Met botercreme of slagroom of misschien iets anders???

Genoeg vragen toch???

Ilonka

2

Re: Ganache

Misschien moet je even bij de recepten kijken, daar staat vast en zeker een recept en zijn je vragen bijna allemaal beantwoord.

Ik smeer een taart met ganache nooit af! Ik denk dat het kan, maar alleen als de ganache flink is afgekoeld.

3

Re: Ganache

Maar hoe doe je het dan met de zijkanten van je taart? Tussen de laagjes houd ik toch altijd een beetje ruimte over.

4

Re: Ganache

Kijk maar even naar deze link: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=23997

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

5

Re: Ganache

Ja, dit had ik ook al gezien.
Dus wel de randen afsmeren.

Maar weet je ook of het wel met wiite chocolade kan?

6

Re: Ganache

Normaal smeer ik de randen niet af, alleen als de vulling heel erg dik is zoals in dit geval ;)

Je hoeft niet pers

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl

7

Re: Ganache

Ik had vorige week geprobeerd om wit chocola te laten smelten, maar het was geen succes. In magnetron brande het aan, in een pannetje met heet water... tja daar heb ik nu nog de blaren van. Vondt het dus niet ideaal, dus dacht dat het misschien makkelijk zou zijn om dan ganache te maken met witte chocola en dan in een eigengemaakt spuitzakje doen en versieren.
Moet lukken toch???

8

Re: Ganache

Dat zal ook zeker moeten lukken!!

Succes

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl