1

Onderwerp: biscuit lekt over de rand?

Hoi allemaal,

ik heb gisteren met 2e biscuit gebakken (mix webshop) en weer ging er wat
over de rand heen. Is anders niet zo erg, want hij wordt wel hoger dan het bakblik.
Maar als ik hem er dan uit wil halen blijft dat wat plakken omdat het over de rand is
gegaan en breken er wat stukken af. Zo krijg niet echt een "strak" kapsel!
Wie heeft er tips??
Ik heb er wel bakpapier in gedaan, maar alleen op de bodem.
Ik had het idee dat als ik het ook tegen de randen op zou laten staan dat ik dan
wat "deuken" in het kapsel zou krijgen omdat het bakpapier ook niet mooi strak rondom het bakblik zit (snappen jullie het nog???)

Alle tips dus graag welkom!!

2

Re: biscuit lekt over de rand?

Ik ben nog niet zo lang taarten aan het bakken, maar volgens mij kun je het beste je bakvorm invetten en daar het bakpapier als het ware tegenaan plakken, dan heb je minder last van bobbels en kun je evengoed een opstaande rand maken.

Vanaf 1 juli 2011 verkoop van bakspulletjes bij Creataart!
Openingstijden *Vrijdag 09.00 - 11.30 en 14.00 - 17.00 * zaterdag 09.00 - 12.00             ~~ Voor meer informatie zie www.creataart.nl~~

3

Re: biscuit lekt over de rand?

Nog wel dan je bakpapier aan de 'taartkant' ook invetten, anders blijft het nog plakken..!!
Succes ermee!

4

Re: biscuit lekt over de rand?

Zo doe ik ook: zijkanten van vorm invetten en stroken bakpapier er tegenaan plakken. Werkt prima!

Groetjes, Marielle

Re: biscuit lekt over de rand?

En als het toch nog plakt, een heel scherp mesje nemen en het eerst lossnijden.

Succes!

Groetjes, Mireille

LET'S MAKE CAKES, NOT WAR!
http://www.mijnalbum.nl/Album=K4HUVYIU