1

Onderwerp: Lemon curd mislukt.. :grr:

Gisterenavond lemon curd gemaakt van 6 citroenen,
volgens het recept moest er dan 675 gr suiker door,
aangezien wij niet van zoet houden, heb ik maar 400 gr erdoor gedaan, :o
het zag er op zich goed uit, maar toen ik vanmorgen het potje opendeed,
was alleen het bovenste dikker geworden, maar eronder was het gewoon dun...

Komt dat door te weinig suiker? waarschijnlijk wel h

2

Re: Lemon curd mislukt.. :grr:

was de verhouding van je eieren wel juist?, en had je goed je tijd ervoor genomen bij het roeren totdat hij goed dik was?

3

Re: Lemon curd mislukt.. :grr:

Ik had 6 citroenen, 400 gr suiker, 6 eieren, en dan de boter nog...
En ik had 20 min geroerd...

Heb nu 1 pot opengemaakt, suiker en klein beetje boter verwarmd,
en de lemon curd erdoorgedaan, en dat staat nu te warmen..
wist het even niet meer...

Moet je heel dat kwartier blijven roeren zonder onderbreken?
Want dat heb ik weer niet gedaan, gewoon om de zoveel tijd...
De vorige keer is het zo gelukt..nu dus niet!!

Re: Lemon curd mislukt.. :grr:

Jammer joh dat hij mislukt is. Ik gebruik zelf het recept van het forum. (Recept 1) en dat werkt altijd. Ik blijf wel roeren want ik vind dat hij in 1 keer heel snel dikker wordt en dan is de lemon curd klaar. Smaakt echt heerlijk, vooral door de botercreme.
Oh ja, ik zeef de lemon curd altijd voordat hij in het potje gaat, ze houden hier niet zo van schilletjes.
Succes!
Groetjes, Monique

5

Re: Lemon curd mislukt.. :grr:

Ik vind de lemoncurd ook heerlijk door de botercreme maar weet nog steeds niet hoeveel ik er nou door kan roeren zonder dat de fondant gaat smelten. Heb je daar een beetje richtlijn voor Monique?

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

6

Re: Lemon curd mislukt.. :grr:

Ik heb dat ene potje kunnen redden...!
Heb ook nog wat ingevroren, dus als ik dat nodig heb,
maak ik het op dezelfde manier zoals hierboven nog even klaar!

Ik weet wel dat ik nooit meer zoveel citroenen tegelijk doe,
wat een karwei zeg!

Hoe is de verhouding voor de lemoncurd door de botercreme?
Gebruik je het dan als laag/vulling, of smeer je er ook mee af?

Bedankt voor het meedenken!

Re: Lemon curd mislukt.. :grr:

kokkie schreef:

Ik vind de lemoncurd ook heerlijk door de botercreme maar weet nog steeds niet hoeveel ik er nou door kan roeren zonder dat de fondant gaat smelten. Heb je daar een beetje richtlijn voor Monique?

Ik doe er niet zo heel veel in een keer door. Daarna even proeven. Ik hou zelf heel erg van lemon curd (puur) maar mijn man niet zo. Door te botercreme vindt hij het wel lekker maar dan is de smaak wat subtieler. Ik heb nog niet een vaste verhouding omdat ik elke keer verschillende hoeveelheden botercreme had.
Ik zou op botercreme van 250 gr. boter beginnen met een eetlepel er door te roeren.
De zelfgemaakte lemon curd heeft nl. best veel smaak, van een potje weet ik dat niet, die heb ik nooit gebruikt.
Daarna kun je naar smaak evt. nog meer toevoegen. Gewoon even proberen dus wat je lekker vindt.
Succes!
Groetjes, Monique

8

Re: Lemon curd mislukt.. :grr:

Okee thanx, ik maak het ook altijd zelf, heerlijk spul, maar was dus altijd een beetje bang dat de botercreme te 'nat' zal worden...

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...