1

Onderwerp: stippentaart

hee allemaal...

ik wilde graag allemaal uitgestoken dingen in mijn fondant verwerken, dus ik had ijverig allerlei hartjes, bloemetjes en cirkeltjes uit gestoken...

toen ik die daarna in mijn fondant wilde rollen liep ik tegen nogal wat problemen aan...
- de hartjes en bloemetjes werden allemaal onwijs uitgerekt, en ook de rondjes werken een beetje ei-vormig
- sommige bleven er goed inzitten, maar veel vielen er ook weer uit
- ik kreeg een soort deuken om mijn figuurtje heen...

op deze foto kun je het goed zien:
http://img76.imageshack.us/img76/4959/1003034wk2.jpg

en ik wilde het eigenlijk gewoon zo mooi vlekkeloos erin als bij de oilily taarten zoals sommige van jullie die maken...
dat zeg maar de versiering er niet echt bovenop zit, maar echt in het fondant zit...
kan het zijn dat ik mijn mmf te hard had gemaakt... of moet je wat water toevoegen voordat je gaat rollen? en moet je je uitsteeksel misschien extra dun maken als je ze er later nog in wilt rollen...?
of is er gewoon niemand die dit er daadwerkelijk inrolt :P ???

ik hoop dat jullie mij ondanks mijn warrige verhaal kunnen helpen
alvast bedankt ;0

2

Re: stippentaart

Nou ik rol het er niet in hoor.
Heel dun uitrollen en dan de rondjes erop plakken.
Maar ja misschien doe ik het ook wel niet goed :(

"Ik maak nou eenmaal graag strikken" 
Groetjes, KARIN  www.taartvankarin.nl

3

Re: stippentaart

ik vind jouw taarten altijd meer dan goed :P

dus misschien moet ik gewoon beter leren dun uitrollen :P
maar hoe heb je dat dan bijvoorbeeld met de ruitjes op je narrentaart gedaan :) ??

4

Re: stippentaart

Die waren geplakt, want dat moest ik ook even van dichtbij bekeken.
Alleen dus h

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

5

Re: stippentaart

oh! :)

nou dan ga ik maar eens oefenen met heeeel dun uitrollen vanavond :)
ik dacht altijd echt dat het in elkaar gerold werd :P

plakken jullie het er op als de taart af is, of van te voren op het fondant?

6

Re: stippentaart

Nee ik plak het er pas op als de taart klaar is.
En ik gebruik altijd fondant met tylose, dat kun je veel dunner uitrollen zonder het uit model te trekken. Tenminste met de ruiten, de stippen steek ik ook wel eens uit fondant/marsepein.

"Ik maak nou eenmaal graag strikken" 
Groetjes, KARIN  www.taartvankarin.nl

7

Re: stippentaart

okay! dankjewel :)