Onderwerp: Vraagje hoogte kapsel
Hier even een vraagje van een beginnende taarten bakster.
Ik heb met de mix van de webshop een kapsel gebakken.
330 gr mix, 6 eieren (1tje meer dan aangegeven omdat mijn vorige kapsel niet zo hoog kwamen) 33 ml water.
In een (appeltaart) vorm van 26 cm. Mijn kapsel is nu een kleine 6 cm hoog geworden. Net tot de rand van de vorm. Is dit de normale hoogte of kan je hem ook hoger krijgen?
Heb overigens de boven/onder warmte van mijn oven gebruikt. Op 140 gr begonnen en om de 8 min steeds 15 gr omhoog.
Gebruikte hiervoor de hetelucht stand maar dan werden ze wel hoog, maar zakte halverwege de baktijd weer in. (gebeurde nu ook enigzins)
Ik heb gemixt met een gewone hand mixer met tubo stand voor 10 min en daarna nog 2 min op de langzaamste stand.
Ik hoop dat iemand mij antwoord kan geven of wat tips.
Groetjes Mirella