eindelijk heb ik aarbeimousse nodig gehad! en natuurlijk dacht ik direct aan het beroemde recept:o
mijn bevindingen: heel lekker maar mag iets minder zoet voor mij, hangt volgens mij wel fel af van de zoetheid van de aarbeien zelf .
hoe ik het heb gemaakt:
aarbeien gecutterd en dan laten opkoken (dit is volgens specialisten altijd nodig voor .. het bewaren dacht ik) en er dan een puntje citroenzuur bijgedaan, bij gebrek aan een echte citroen... de geweekte gelatine hierin gedaan en dan alles in een koud badje laten afkoelen, daarna nog even in de koelkast tot het de dikte van room begon te krijgen, dan de room HALF OPGEKLOPT erbij gedaan, dit is beter (weer iets van de bakschool ) omdat je dan je mengsel stevig kan roeren en niet bang hoeft te hebben voor geschifte room
wel vroeg ik me af op het 3 blaadjes van elk 3 gram waren of 3 gram in totaal? want ik ben dus afgegaan op blaadjes van 3 gram en had echt wel een heel stevige mousse.
groetjes, Katleen - patissière en cakedesigner, met workshops!