1

Onderwerp: aardbeienmousse-vraag

Vorige week wilde ik aardbeienmousse maken voor in mijn eigen verjaardagstaart maar het wilde niet lukken. Misschien heb ik het te kort in de koelkast laten staan? Geen idee.
Ik heb de aarbeien gemixt en de blaadjes gelatine geweekt. Daarna dat samen in een pannetje op het vuur gezet totdat de gelatine was opgelost. Toen door de slagroom maar vervolgens bleef het een zachte massa. Is het gewoon een kwestie van langer wachten misschien?
Ik wil hem deze week in een opdracht gebruiken dus ik wil wel graag dat ie deze keer lukt... :(. Zou het trouwens lekker zijn in combinatie met een laagje botercreme met verse aardbeien erop?

2

Re: aardbeienmousse-vraag

Je moet de gelatine niet meekoken. je moet water koken dan ergens 'n klein beetje van dat water in doen en dan de gelatine erin en even roeren totdat het is opgelost en dan bij je mengsel doen. Ik gebruik altijd het makkelijke recept van corina van slagroom en kwark poedersuiker en dan aardbeienvlaaivulling. Kan echt niet mislukken. Wil je nog makkelijker kun je ook mascarpone pakken met aardbeienvlaaivulling en poedersuiker. Heb je niet eens gelatine nodig en is echt heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lekker. Ik vind botercreme als vulling zo wie zo niks, dus kan daar geen antwoord op geven. Ik zou gewoon twee dezelfde laagjes doen.

3

Re: aardbeienmousse-vraag

Heb je ook wel voldoende gelatine gebruikt, je moet denken aan een 10 a 12 velletjes per liter vloeistof...

En als niets anders werkt, glazuren we het met chocolade...