1 Laatst bewerkt door marlies (19-10-2009 16:59)

Onderwerp: Botercreme

Dit recept is voldoende voor 12 standaard cupcakes. Het makkelijke van dit recept is dat je het gemakkelijk door de helft kan doen of verdubbelen.... echt ideaal. Dit recept is van Joanna Farrow.

150 gram zachte boter/margarine
250 gram gezeefde poedersuiker
2 theelepels heet water
1 theelepel vanille essence.

Mix dit geheel met de mixer en naar eigen inzicht een smaakje en of kleurtje toevoegen.

Bijvoorbeeld:
Cacaopoeder, oploskoffie in het hete water oplossen
Rum, citroen, amandel essence
Aardbeien, caramel, kersen, chocolade saus
Anijspoeder (van een blokje)
Kaneelpoeder
Creme de menthe
Rozenwater
Sinaasappel likeur
Saroma poeder (pudding)
Geraspte fudge
Sambuca

etc. etc.

Succes.

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.

2

Re: Botercreme

Hoi Marlies, bedankt voor het posten van je botercremerecept!!

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"

3

Re: Botercreme

ja leuk zeker uitproberen.

4 Laatst bewerkt door miekpiekje (12-05-2007 16:10)

Re: Botercreme

Ik heb dit recept net gemaakt maar als ik heel eerlijk mag zijn dan vind ik de botercreme

5

Re: Botercreme

Hoe lang van te voren kan ik dit recept gebruiken om de cupcakes mee op te spuiten met een mooie toef? Kan dat vrijdag als ik ze zaterdag meeneem?

Ik bak in een 4-oven AGA,
Aga gebruikers groep: https://www.facebook.com/groups/715038115222711/

6

Re: Botercreme

connie11 schreef:

Hoe lang van te voren kan ik dit recept gebruiken om de cupcakes mee op te spuiten met een mooie toef? Kan dat vrijdag als ik ze zaterdag meeneem?

Misschien een late reactie maar dat is geen probleem.

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.

7

Re: Botercreme

marlies schreef:
connie11 schreef:

Hoe lang van te voren kan ik dit recept gebruiken om de cupcakes mee op te spuiten met een mooie toef? Kan dat vrijdag als ik ze zaterdag meeneem?

Misschien een late reactie maar dat is geen probleem.

Bewaar je ze dan in de koelkast gespoten en al??

Ik geef je een taartje mijn taartje
Ik geef je een taart elke dag

8

Re: Botercreme

Mira Max schreef:
marlies schreef:
connie11 schreef:

Hoe lang van te voren kan ik dit recept gebruiken om de cupcakes mee op te spuiten met een mooie toef? Kan dat vrijdag als ik ze zaterdag meeneem?

Misschien een late reactie maar dat is geen probleem.

Bewaar je ze dan in de koelkast gespoten en al??

Ik bewaar ze buiten de koelkast.

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.

9

Re: Botercreme

Het zal wel aan mij liggen maar ik proef nog steeds een beetje het poederige van de suiker.
Gebruik jij gewone poedersuiker of suikersbakkerpoeder (of zoiets).
Of is je boter warm/gesmolten in de magnetron zodat de suiker smelt?

Sorry van de vele vraagjes, maar jij bent (

Ik geef je een taartje mijn taartje
Ik geef je een taart elke dag

10

Re: Botercreme

ik gebruik dit recept ook altijd, gebruik inderdaad ook wat minder suiker. Boter gebruik ik op kamer temperatuur. Wat ik het fijne vind aan dit recept is dat je niet hoeft te wachten, je kunt het direct gebruiken en je hebt geen last van smelten van de fondant omdat er super weinig water in zit!

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

11

Re: Botercreme

Mira Max schreef:

Het zal wel aan mij liggen maar ik proef nog steeds een beetje het poederige van de suiker.
Gebruik jij gewone poedersuiker of suikersbakkerpoeder (of zoiets).
Of is je boter warm/gesmolten in de magnetron zodat de suiker smelt?

Sorry van de vele vraagjes, maar jij bent (

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.

12

Re: Botercreme

Welke boter gebruiken jullie hiervoor roomboter of margerine?
Moet je lang blijven mixen?

13

Re: Botercreme

Minaa schreef:

Welke boter gebruiken jullie hiervoor roomboter of margerine?
Moet je lang blijven mixen?

je kunt het allebei gebruiken of een combi ban beiden. als je alleen roomboter gebruikt moet je in de gaten houden dat het best zaccht blijft. met 30 graden is het dan ook aan te raden margarine (erbij) te gebruiken. je moet min 5 minuten mixen. de boter wordt dan witter.
ik hoop je zo wat verder geholpen te hebben

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

14

Re: Botercreme

Moet de mix in de koelkast??
Ik dacht van niet ik zeg altijd tegen de mensen dat ie niet in de koelkast hoeft, maar als er na het aansnijden nog wat over is dat ze hem dan wel in de koelkast moeten zetten, zodat ze er nog nog wat langer van kunnen eten.

Groetjes Charissa Kom eens een kijkje nemen in onze winkel in Arnhem!!
Website: www.droomtaarten.nl

15

Re: Botercreme

De mix hoeft niet in de koelkast hoor. Ze gaan er alleen in omdat anders de toeven inzakken.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

16

Re: Botercreme

ik maak ook botercreme om mijn taarten af te smeren om daarna te bekleden met marsepein of fondant
maar ik vindt bc zelf vrij zwaar om te eten mij iets te boter achtig is hier niet een andere goede oplossing voor?


gr olivier

Berichten [ 16 ]

Pagina's 1

Log eerst in inloggen or registreren om te reageren