1

Onderwerp: rood is niet rood

Ik heb mijn marsepein rood gekleurt met een kleur van Wilton. Nu heb ik het 3 dagen laten liggen en ik vind het meer oud rose dan rood. Hoe kan ik ervoor zorgen dat het echt rood wordt. Meer kleurstof toevoegen helpt niet, heb ik al geprobeerd.
Weet iemand hier raad mee??? Moet ik het mengen met bv zwart of bruin???
Ik wil de taart morgen gaan bekleden met de marsepein dus wie kan mij helpen???

groetjes ilona

2

Re: rood is niet rood

Het enige wat ik kan verzinnen is nog meer rode kleurstof erbij doen. Rood is heel erg lastig om goed te krijgen qua kleur, net als zwart. Andere kleuren erbij doen maakt het niet beter.

Tip voor de volgende keer: gewoon rode fondant of marsepein kopen bij de webshop. Scheelt echt een hoop moeite en de kleur is in

3

Re: rood is niet rood

Ik heb onlangs marsepein rood gekleurd en dat ging heel goed, maar ik heb hiervoor Americolor gebruikt en dat merk vind ik veel beter dan Wilton.

Als je vreugde wil vermenigvuldigen, moet je haar delen. (Pythagoras)

Re: rood is niet rood

k denk dat het misschien aan je type kleur rood van Wilton ligt.

Voor echt rood neem je van Wilton de Christmas red.

Ik heb zelf ook een bougondy kleur, en die wordt idd een beetje oud roze

LET'S MAKE CAKES, NOT WAR!
http://www.mijnalbum.nl/Album=K4HUVYIU

5

Re: rood is niet rood

ik zal het er dan maar mee moeten doen voor vandaag. Ik ga zeker dan nog de Christmas red bestellen want echt rood is toch wel mooier.
Bedankt voor jullie hulp