1

Onderwerp: vraagje over de transfersheets .......

is er ergens een uitleg hoe je tewerk moet gaan met die de transfersheets ??

en een uitleg hoe je de chocolade smelt en dan rond je taart doet?

dat lijkt me wel moeilijk, is de chocolade dan zo soepel ? :-/ snap ik eventjes niet

2

Re: vraagje over de transfersheets .......

ik heb zelf nog niet met transfersheets gewerkt, maar wel met bakpapier een chocoladerand gemaakt ( zie foto op
http://antwerpen.esplorilo.net/~ello/pict8609.jpg )

Ik heb bakpapier geknipt, gezorgd dat hij net om de taart heen paste en iets hoger was dan de taart, dan heb ik aan de ene kant van het bakpapier een lijn getrokken tot hoe hoog de taart kwam

vervolgens het bakpapier omgedraaid (zodat de getekende lijn aan de achterkant zit) de chocola gesmolten in de microgolfoven en met een siliconen kwastje heel de bakpapier strook vrolijk bekwast.. dan met behulp van mijn man de strook bakpapier met de chocoladekant tegen de taart aangeplakt... na een halfuurtje hebben we de strook bakpapier erafgetrokken en wat overbleef was die rand

ik weet niet of de transfer sheets zo werken, maar ik gok van wel

3

Re: vraagje over de transfersheets .......

Ja die werken op dezelfde manier.

De chocolade smelt je of au bien marie of in de magnetron totdat hij bijna gesmolten is. De laatste stukjes smelten vanzelf tijdens het roeren. Dit strijk je op de sheet en laat je even liggen totdat de ergste glans van de chocolade af is. Dan leg je het geheel om de taart, een half uurtje in de koelkast, transfer eraf en klaar is ......

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl