Onderwerp: Arretjescake (ander recept)
Hallo,
De vorige keer het hier al bekende arretjescake-recept geprobeerd.
Dit werd echter niet zoals ik het van vroeger kende.
Vandaag met tips van mn moeder de arretjescake gemaakt zoals zij dat altijd deed.
(Grootmoeders arretjescake haha)
Hier volgt ons recept:
400gr. margarine
200gr. kristalsuiker
4 à 5 eetlepels cacao
snufje zout
480gr. biscuitjes (mag ook iets meer)
4 eieren
Bekleed vooraf je cakeblik met aluminiumfolie.
Breek de biscuitjes in kleine stukjes, en doe deze in een beslagkom.
(Tip: het breken kan ook door plastic zakje om de verpakking te doen, en dan het pak biscuitjes op de grond te leggen en er met je voet op drukken)
Doe de boter in een pannetje, en laat dit op laag vuur smelten.
Doe in een andere beslagkom de eieren, de suiker en het snufje zout en mix dit tot een lichtgeel schuimig geheel.
Voeg de cacao in gedeelten toe. Mix telkens tot je weer een glad geheel hebt, anders krijg je klontjes cacao in je beslag.
Voeg de gesmolten boter toe aan het ei-suikermengsel onder roeren/mixen.
Schenk als dit klaar is alles op de biscuitstukjes, en roer het snel door elkaar.
(Het gaat namelijk het makkelijkste als de boter nog warm is.)
Giet je beslag in het cakeblik, en laat dit 24u in de koelkast koud worden/opstijven.
Zelf dus net in de koelkast staan, ben benieuwd hoe die smaakt en hoe stevig hij nu wordt.