1

Onderwerp: Dikke korst

Vandaag toch maar eens de biscuitmix uitgeprobeert. Mixen geen probleem, maar bij het bakken liep ik toch tegen een probleempje aan. Ik ben begonnen op 140 graden, en in kleine stappen omhoog naar 180 gegaan. VOlgens het recept moest hij een half uur in de oven, maar niet dus. De sat

2

Re: Dikke korst

Bij mij moet ie een uur in de oven op 180 graden. Dan is ie pas gaar. Was ik trouwens ook pas achter na een paar keer proberen.

3

Re: Dikke korst

Dit had ik inderdaad laatst ook een keer, zo'n vieze kliederlaag bovenin in de taart, ik heb de bovenlaag er toen in de haast maar af gesneden.

Maar 140 graden is ook wel een beetje laag om bij te beginnen, had je overigens de oven wel 10 minuten voorverwarmd? dat doet namelijk ook wonderen...

En als niets anders werkt, glazuren we het met chocolade...

4

Re: Dikke korst

Ik begin zelf ook op 140° voor 10 minuten, dan 165° voor 10 minuten en de rest van de tijd op 180°. Maar dat geldt dan wel voor een biscuit van 20cm Ø dus ik weet niet hoe groot jouw vorm is?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: Dikke korst

De oven verwarm ik altijd voor. Ik begin bij 140, aangezien dat de meest voorkomende tip hier op het forum is (staat overigens ook bij het recept van basisbiscuit).
Normaal gebruik ik dat recept, en dan 50 tot 60 minuten in de oven, waarbij ik begin bij 140 graden en elke tien minuten wat omhoog ga tot 180. Dat is eigenlijk wat ik nu uiteindelijk dus ook gedaan heb, met deze korst dus als gevolg. Mijn vorm is 24 cm.

Ikzelf zat juist te denken om minder snel omhoog te gaan. Volgens mij is het namelijk zo, dat bij een hogere temperatuur de buitenkant eerder bruin word dan de binnenkant gaar is, maar ik weet niet of die theorie klopt of dat het nou juist andersom is en ik de oven hoger moet doen..... *-) verwarrend ;)