26

Re: Voor Sir Kneighf

Heb het geprobeerd, hoor!
Heb alleen, nu ik terug lees, een foutje gemaakt:
had de kom met eieren en suiker niet tijdens het roeren in warm water gezet..helaas..ik heb wel de eieren even in warm water gezet.

Het kwam mooi omhoog in de oven, maar toen ik hem eruit gehaald had,
zakte hij in tot zover ik het beslag erin gedaan had..snap je nog?!

Zou dat nu komen omdat het niet in warm water gemixt is, dus dat het daar fout gegaan is?

27

Re: Voor Sir Kneighf

Van te voren in warm water leggen is ook goed. Zo doe ik het ook met de KitchenAid.

Op welke temperatuur heb je het kapsel gebakken?

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

28 Laatst bewerkt door kids4co (05-04-2008 17:50)

Re: Voor Sir Kneighf

Op 150 is hij erin gegaan, toen op 170...
was wel een aparte vorm: 29x43x4 heb mix voor 7 eieren gepakt.

Maar hij was in de oven hoger dan het bakblik,
en toen hij klaar was, net zoveel als ik het beslag erin gedaan had..

Ga hem zo even doorsnijden, dan zie ik iig hoe de structuur is..

edit:

Hij ziet er lekker uit, ruikt goed, en is mooi licht vanbinnen en een goede structuur,
dus het is goed gelukt met de zelfgemaakte mix!!
Vind het ook net zo makkelijk als de kant en klare mix, dus ik ga deze vaker gebruiken!!

Alleen nog even kijken hoe het komt dat het niet goed gerezen is..
misschien te weinig gebruikt..maar ja, hij werd eerst wel hoog...?!

29

Re: Voor Sir Kneighf

Ik heb het vanavond nog eens geprobeerd en meteen maar foto's gemaakt van het resultaat:

http://i29.tinypic.com/34j2k5j.jpg
Links basisrecept, rechts biscuitmix. Allebei met 1 ei (klein springvormpje).

http://i27.tinypic.com/9rpog0.jpg

http://i29.tinypic.com/24qlhya.jpg
Proeven moest ook gebeuren natuurlijk :lol:

Blackadder: "They do say that verbal insults hurt more than physical pain. They are, of course, wrong, as you will soon discover when I stick this toasting fork into your head."

30

Re: Voor Sir Kneighf

Ziet het er nu goed uit trouwens? Niet mislukt?

Blackadder: "They do say that verbal insults hurt more than physical pain. They are, of course, wrong, as you will soon discover when I stick this toasting fork into your head."

31

Re: Voor Sir Kneighf

Sir Kneighf schreef:

Ziet het er nu goed uit trouwens? Niet mislukt?

moet eerlijk zeggen dat ik NOOIT met mix heb gedaan....maar je kapsel vind ik erg mooi eruit zien hoor...echt goed gedaan...proefde je ook het verschhil???

Mijn blog is te vinden op: http://villaperlesukker.no/

32

Re: Voor Sir Kneighf

Ziet er goed uit. Iets anders van structuur als die van mij geloof ik maar dat hoorde ik van Marianne ook.

En ik zie bij jou nou ook dat de mix zo vervelend rijst (bult). Als je de taart recht wilt hebben moet die er dus gedeeltelijk af (of je hebt een kier aan de onderkant).
Uiteindelijk verschilt de hoogte dan amper met de zelfgemaakte (die gewoon recht blijft aan beide kanten).

Hoe vond je de smaak?

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

33

Re: Voor Sir Kneighf

nog een vraagje hierover: als je je eieren in warm water legt: hoe warm en hoe lang?
en kan je om de bloem erdoor te spatelen de keukenmachine niet op heel lage snelheid zetten?

34

Re: Voor Sir Kneighf

10-15 minuten in goed warm water uit de kraan is al genoeg.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

35

Re: Voor Sir Kneighf

O...heb net even van de restjes geproefd...het is echt heerlijk!
Vind hem lekkerder dan de mix van de webshop...
Wat mij betreft is de test goed gelukt!
Zal hem morgen laten keuren op de Mylene-party!
Heb er grand-fours van gemaakt met een laagje lemon curd, botercreme, vruchtencompote van de aldi..heerlijk!

36

Re: Voor Sir Kneighf

Naära schreef:

Ziet er goed uit. Iets anders van structuur als die van mij geloof ik maar dat hoorde ik van Marianne ook.

En ik zie bij jou nou ook dat de mix zo vervelend rijst (bult). Als je de taart recht wilt hebben moet die er dus gedeeltelijk af (of je hebt een kier aan de onderkant).
Uiteindelijk verschilt de hoogte dan amper met de zelfgemaakte (die gewoon recht blijft aan beide kanten).

Hoe vond je de smaak?

Ja, dat 'kromme' zag ik op de foto ook, dat komt omdat ik hem uit de oven heb gehaald zonder even te wachten. Normaal  gesproken laat ik het biscuit een tiental minuten in de geopende oven staan, zo komt het biscuit er kaarsrecht uit. Het hoogteverschil verschilt in dit geval inderdaad vrij weinig, maar met een kapsel met doorsnede van 20 cm zou dat er (bij mij dus) wel degelijk zijn.
Ik weet niet of je het ergens kan terugzien, maar zo hoog als de zwart-wit taart die ik heb gemaakt zal ik een biscuit met het basisrecept nooit krijgen. En op zich maakt dat natuurlijk niets uit, ware het niet dat ik het qua uiterlijk gewoon mooi vind ;)
En wat betreft de smaak: ik vond ze allebei goed smaken. Niet hetzelfde (had ik ook niet verwacht), maar wel goed. Toch ga ik voor het biscuit van de mix, niet alleen vanwege de hoogte, ik vond namelijk ook de structuur net een tikje lekkerder wegkauwen. Kortom, als het basisbiscuit voortaan braaf blijft lukken zal ik hem zeker vaker maken.
Mocht ik het echter ooit gaan aandurven opdrachten te maken zal ik daar uitsluitend de mix voor gebruiken.
En toch nog even voor de zekerheid; het eerste gedeelte van m'n berichtje kan een beetje neerhalend overkomen, maar zo bedoel ik het echt niet. Het zijn puur mijn bevindingen na het testen van de verschillende biscuits  ;)

Blackadder: "They do say that verbal insults hurt more than physical pain. They are, of course, wrong, as you will soon discover when I stick this toasting fork into your head."