Onderwerp: Hoe lang bewaren bavaroise en slagroom?
Tsja, ik moet volgende week zondagochtend een taart afleveren. Nou is het zo dat mijn tijd zaterdag redelijk beperkt is. Biscuit is geen probleem, die maak ik van de week vast en gooi ik in de diepvries. Maar de vullig bestaat uit bavarois en slagroom met advocaat.
Kan ik dat vrijdag al maken en in de koelkast bewaren tot ik zaterdag eind van de dag mijn taart op ga maken? Sowieso moet de bavarois een tijdje staan om op te stijven, dus ik kan niet vlak voordat ik ga vullen de bavarois nog maken. De slagroom zou eventueel nog wel kunnen, maar de bavarois moet gewoon eerder. En zaterdagochtend heb ik geen tijd.
Zou ik de bavarois dus vrijdags al kunnen maken of heb ik mezelf hiermee in de problemen gewerkt en moet ik mijn afspraak van zaterdag afzeggen?
Het is mijn eerste opdracht voor iemand die geen familie is, dus wil het wel graag goed doen.