1 Laatst bewerkt door Lalidan (02-04-2008 15:54)

Onderwerp: Hoe lang bewaren bavaroise en slagroom?

Tsja, ik moet volgende week zondagochtend een taart afleveren. Nou is het zo dat mijn tijd zaterdag redelijk beperkt is. Biscuit is geen probleem, die maak ik van de week vast en gooi ik in de diepvries. Maar de vullig bestaat uit bavarois en slagroom met advocaat.
Kan ik dat vrijdag al maken en in de koelkast bewaren tot ik zaterdag eind van de dag mijn taart op ga maken? Sowieso moet de bavarois een tijdje staan om op te stijven, dus ik kan niet vlak voordat ik ga vullen de bavarois nog maken. De slagroom zou eventueel nog wel kunnen, maar de bavarois moet gewoon eerder. En zaterdagochtend heb ik geen tijd.

Zou ik de bavarois dus vrijdags al kunnen maken of heb ik mezelf hiermee in de problemen gewerkt en moet ik mijn afspraak van zaterdag afzeggen?

Het is mijn eerste opdracht voor iemand die geen familie is, dus wil het wel graag goed doen.

2

Re: Hoe lang bewaren bavaroise en slagroom?

Als de taart zondag ook daadwerkelijk gegeten wordt dan is het geen probleem. Ik zou de vullingen dan wel pas vrijdagavond maken en niet 's ochtends bijvoorbeeld al.

Maar ik maak mijn bavarois' altijd vlak van tevoren, ga er ook altijd direct mee vullen (dus niet eerst laten opstijven) en dat heeft tot nu toe geen problemen opgeleverd. Veel meer tijd als de slagroom kloppen kost het niet, dus als je echt geen risico's wilt nemen (tenslotte weet je niet of de klant de taart nog even wil bewaren tot maandag of dinsdag) zou ik de vullingen ook gewoon zaterdag maken.

Succes!

www.detaartentantes.nl
Workshops en webshop taartdecoratie. Ook afhalen in Zwolle en Elburg!

3

Re: Hoe lang bewaren bavaroise en slagroom?

vrijdag kan nog, maar dan moeten ze de taart geen dagen bewaren om er nog elke dag van te eten. Dit kan nog goed gaan, maar ook niet meer. verder zeker voor zorgen dat ze goed gekoeld staan hoor, koelkast beter

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010