1

Onderwerp: voorbereiding

Hoi hoi,

Ik vraag me af hoelang van tevoren je alles kunt maken.
Als ik voor 1e paasdag een taart wil maken, kan ik dan de woensdag ervoor al het plaatje puzzelen en de vrijdag het kapsel bakken en vullen en dan op zaterdagavond de decoratie en afwerking?

En nog en vraagje; de fondant vond ik niet zo lekker eigenlijk en marsepein weet ik zeker dat ik dat niet lust. Vooral teveel fondant vond ik vies, een dun laagje gaat nog wel. Maar zijn er ook andere manieren van bekleden? Welke en wat kun je er dan nog mee, bv puzzelplaatje of boetseren of iets dergelijks.

Ik zat namelijk te denken om de volgende taart dan met chocolade te overgieten (of is dat nog moeilijker dan bekleden met fondant????) maar wat kan ik er daarna nog mee?

Vanaf 1 juli 2011 verkoop van bakspulletjes bij Creataart!
Openingstijden *Vrijdag 09.00 - 11.30 en 14.00 - 17.00 * zaterdag 09.00 - 12.00             ~~ Voor meer informatie zie www.creataart.nl~~

2

Re: voorbereiding

hoi

je kan zeker ruim van tevoren een plaatje puzzelen.
ik heb begrepen dat je het net zolang kan bewaren als de houdbaarheid van bijv. het marsepein.
en vrijdag het kapsel maken kan hoor doe ik ook meestal 1 of twee dagen eerder voordat ik het ga vullen,je kan het ook eerder doen en dan invriezen gaat ook erg goed.
dan een half uurtje vantevoren uithalen voordat je het wil gaan vullen.
met het fondant kan ik je niet helpen denk ik.
ik vindt het zelf ook niet lekker maar marsepein wel.
misschien kan je het 1 op 1 mengen met marsepein.
hopelijk kan je hier iets mee.

groetjes

kijk ook op www.mijnalbum.nl/Album=784KJKH8
groetjes van miranda.

3

Re: voorbereiding

Hoi hoi, je kunt alles ruim van te voren maken, gewoon in een tupperware doos doen met huishoudfolie erover, dan droogt het niet uit. Marsepeinen poppetjes bewaar ik ook zo, gewoon in de doos!
De kapsels vries ik meestal gewoon in, heb je er geen stress van en het maakt de taart wat smeuïger en makkelijker te snijden, als je het 1,5 uur van te voren eruit haalt is ie alweer genoeg ontdooit om goed te kunnen snijden.

Voor met chocolade overgieten kun je kijken op mijn website bij Recepten en dan bij Ganache : www.tartacadabra.nl Bovenop de chocolade kun je gewoon een puzzelplaatje of geboetseerde figuurtjes zetten, dan gaat prima.

Sukses met je taart!!

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"