Onderwerp: ananastaart
Wie o wie heeft een recept voor annanastaart? Ik ben een rookie op dit gebied.
Bedankt bij voorbaar
Carlo
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » ananastaart
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Wie o wie heeft een recept voor annanastaart? Ik ben een rookie op dit gebied.
Bedankt bij voorbaar
Carlo
hoi carlo
ik heb een recept voor je
voor de bodem en de vulling:
1 groot blik annanasstukjes
150g roomboter
150g suiker,3 eieren
175g tarwebloem
3tl bakpoeder,250g kwark
voor de garnering:
13/4 dl melk,75g suiker
1 vanillestokje
1 eidooier,1el maizena
100g boter
bereiding:
de annanas goed uit laten lekken en kleiner snijden.
oven voor verwarmen op 175 graden.
boter en suiker tot creme roeren en dan de eieren erin.
de bloem en het bakpoeder erdoorheen en tot slot een derde van de annanas.
in een vorm doen van ongeveer 2 liter.
40 minuten bakken.
intussen de melk met de suiker en het vanillestokje verwarmen tot het kookpunt.
het stokje verwijderen.
de eidooier met de maizena vermengen en aan de melk toevoegen en tot een dikke massa opkoken,dan laten afkoelen.
de boeter tot creme roeren en de afgekoelde massa erdoor roeren.
de rest van de annanas door de kwark roeren.
de taart dwars door snijden en de annanaskwark erover verdelen.
de taart bestrijken met de botercreme en dan garneren met evt. annanas en chocolade.
hopelijk heb ik je hiermee geholpen,het was een heel verhaal om te typen.
dit recept stond bij mij in een kookboek en heb het zelf nog niet uitgeprobeerd dus hoop dat het lekker is.
laat je dat nog even weten dan ga ik hem ookuit proberen.
groetjes van miranda
ik heb laatst een bisquit gebakken, daar ananasbavarois in 2 lagen tussen gedaan en bovenop slagroom gespoten. Iedereen vond hem heel erg lekker
Up side down cake met ananas;
Op de bodem van je bakblik een mengsel van (room)boter en suiker smeren. Hierop ringen van ananas leggen.
Boven op dit geheel je cakebeslag doen.
Afbakken op aangegeven temperatuur en tijd.
Na het bakken de cake omgekeerd storten.
Je hebt dan een vrij natte cake, lekker met aangevette slagroom en verse ananas stukjes...
Kiwi, Marleen en Ellen 007, bedankt voor jullie recepten. Ik ga ze uitproberen.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » ananastaart
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.