1

Onderwerp: Chocolade taart

Hoi hoi,

Ik ga zo meteen, als de kids in bed liggen, een chocoladetaart bakken.
Ik wil het morgen vullen. Weet nog niet met wat.
Heb lemoncurd, sinaasappelmarmelade, bokkepootjes en ik ga nog botercreme maken.
Ik wil het morgen ooknog met ganache overgieten.

Welke van de bovenstaande lekkernijen is een lekkere combi met chocotaart?

En hoe lang kan ik de taart bewaren? Ik wil het maandag meenemen naar mijn werk.
Moet ik het koel bewaren ofjuist bij kamertemp?

Is mijn allereerste taart, dus vandaar zoveel vragen :)

Ik zal zeker foto's maken en posten, ook als het mislukt is :)

alvast bedankt,
Patty

2

Re: Chocolade taart

Als ik een keuze mag maken uit bovenstaande ingredi

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl

3

Re: Chocolade taart

Helaas is mijn kapsel niet zo hoog geworden en kan ik het maar 1x doorsnijden.

De vulling wordt dus botercreme met bokkepootjes. Ook lekker :)
Afsmeren met botercreme en dan ganache erover gieten.

Ik hoop dat het lukt, want ik doe dit voor het eerst.

Kan ik mijn kapsel buiten de koelkast laten of moet ik die toch maar erin doen?

Groetjes,
Patty

Re: Chocolade taart

Ik zou niet met botercreme afsmeren als je ganache gaat doen !!! Even afsmeren met ganache en dan op laten stijven en dan de vloeibare ganache erover!
...zou kapsel wel in de koeling zetten :Y succes he!

Groetjes, Marleen

5

Re: Chocolade taart

Ik zou hem dus ook NIET afsmeren, doe ik nooit en het ganache komt er veel strakker overheen zonder botercr

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl

6

Re: Chocolade taart

Pffft, gelukkig lees ik dit op tijd!!!

Thanks dames voor de tip.
Ik dacht echt dat ik eerst botercreme moest smeren en dan de ganache eroer moest gieten.

Het kapsel had ik gisteravond netjes in de koeling gedaan. Heb het er net uitgehaald om een beetje op temp te komen. Het is nu zo stijf.

Ga strakjes de keuken induiken en beginnen. Zodra ik klaar ben, maak ik een foto en plaats ik het.

Wish me luck :)

Oh ja, nog een klein vraagje. Ik wil vandaag ook en kapsel maken van biscuit deeg.
Ik heb een springvorm van 24 cm. Maar het recept dat ik heb is voor een bakblik van 26 cm. Kan ik deze hoeveelheid wel gewoon in mijn springvorm doen of moet ik toch minder maken? Zo ja, hoeveel minder?

Kan ik ergens de juiste hoeveelheden vinden?

Alvast bedankt,
Patty

7

Re: Chocolade taart

Ik zou gewoon de hoeveelheid aanhouden van de 26 cm. Met evt. teveel beslag kan je misschien een klein vormpje vullen.

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl

8

Re: Chocolade taart

Heb een link geplaatst naar mijn taartje :)

Wat vinden jullie ervan. Tips en kritiek ( wel opbouwende :) zijn welkom