1 Laatst bewerkt door Anne Brith (04-03-2008 08:46)

Onderwerp: In mijn zoektocht naar de perfecte botercreme/icing voor cupcakes..

Vond ik iets wat ik denk niet ver ligt van perfect...nou naar mijn smaak dan...

Ik ging dus de icing uitproberen van bekende Magnolia Bakery in New York.

Recept:

Heb maar 2/3 genomen van wat ze maakten daar

4 eetlepels bloem
3 1/2 dl melk dit op vuur en af laten koelen tot 37 graden
350 g boter
3 1/2 dl suiker ik heb hiervoor poedersuiker gebruikt...want na de 1e keer met suiker smaakten het naar %&/(%&
1 1/2 theelepel vanillesuiker

En mensen...dat is toch zooooo lekker...niet te zoet....proeft geen boter...niet heavy...smaakt gewoon naar meer...

ik denk dat de bloem en melk...wordt en dikke pap....t verschil maakt...

ERG LEKKER....

Mijn blog is te vinden op: http://villaperlesukker.no/

2

Re: In mijn zoektocht naar de perfecte botercreme/icing voor cupcakes..

Hoe gaat dit eruit zien dan? Als een botercreme?

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

3

Re: In mijn zoektocht naar de perfecte botercreme/icing voor cupcakes..

ja een lichte "fluffy" botercreme...even 15 min in de koelkast laten voor dat je het erop doe....

ik ga vanaf nu niets anders op mijn cupcakes doen...ik haal vanille erui en vervang dat met druppels aroma...en kleur als ik t een kleurtje wil geven

Mijn blog is te vinden op: http://villaperlesukker.no/

4

Re: In mijn zoektocht naar de perfecte botercreme/icing voor cupcakes..

kan je daarmee dan ook de taarten afsmeren voor de fondant opkomt?
eigenlijk is dat ter vervanging van botercreme?

5

Re: In mijn zoektocht naar de perfecte botercreme/icing voor cupcakes..

blackangel schreef:

kan je daarmee dan ook de taarten afsmeren voor de fondant opkomt?
eigenlijk is dat ter vervanging van botercreme?

hmmm je gaf me wel een ide hier...ik ga morgen een taart maken en ga t gelijk proberen...zou toch wel kunnen....

Mijn blog is te vinden op: http://villaperlesukker.no/

6

Re: In mijn zoektocht naar de perfecte botercreme/icing voor cupcakes..

we zullen jouw reactie afwachten. smaakt die nieuwe botercreme dan niet naar bloem?

Re: In mijn zoektocht naar de perfecte botercreme/icing voor cupcakes..

Anne Brith schreef:

Ik ging dus de icing uitproberen van bekende Magnolia Bakery in New York.

Ik heb de cupcakes met botercreme van de Magnolia Bakery geproefd, die waren echt verrukkelijk!

Is dit recept zoals die botercreme op de cupcakes?

Groetjes Michelle...

8

Re: In mijn zoektocht naar de perfecte botercreme/icing voor cupcakes..

Michelle1987 schreef:
Anne Brith schreef:

Ik ging dus de icing uitproberen van bekende Magnolia Bakery in New York.

Ik heb de cupcakes met botercreme van de Magnolia Bakery geproefd, die waren echt verrukkelijk!

Is dit recept zoals die botercreme op de cupcakes?

nu heb ik helaas niet de cupcakes van magnolia bakery geproeft ook al ben ik meerdere keren in new york geweest...

maar ik heb t recept van hen gevolgd en ze smaaken heerlijk....

Mijn blog is te vinden op: http://villaperlesukker.no/

9

Re: In mijn zoektocht naar de perfecte botercreme/icing voor cupcakes..

Dingen met bloem erin die je niet bakt, dat is toch niet goed voor je??

10

Re: In mijn zoektocht naar de perfecte botercreme/icing voor cupcakes..

Nienke schreef:

Dingen met bloem erin die je niet bakt, dat is toch niet goed voor je??

bloem en melk moet WEL gekookt worden dus t is niet erg...

Mijn blog is te vinden op: http://villaperlesukker.no/

11

Re: In mijn zoektocht naar de perfecte botercreme/icing voor cupcakes..

Hallo,
Lijkt me ook wel erg lekker. Ik kan alleen niet zo goed zien wanneer ik welk ingredi

12

Re: In mijn zoektocht naar de perfecte botercreme/icing voor cupcakes..

Anne Brith schreef:
blackangel schreef:

kan je daarmee dan ook de taarten afsmeren voor de fondant opkomt?
eigenlijk is dat ter vervanging van botercreme?

hmmm je gaf me wel een ide hier...ik ga morgen een taart maken en ga t gelijk proberen...zou toch wel kunnen....

en? hoe is je taart met de nieuwe botercreme? kun je ons het recept in volgorde noteren aub? ik zou het heel graag eens uitproberen!

13

Re: In mijn zoektocht naar de perfecte botercreme/icing voor cupcakes..

ik zal t nu even bij de recepten bijzetten...

Mijn blog is te vinden op: http://villaperlesukker.no/

Re: In mijn zoektocht naar de perfecte botercreme/icing voor cupcakes..

ben ik heel blind of staat het nog niet bij de recepten????

Neem even een kijkje op:
http://joytaart.come2me.nl/

15 Laatst bewerkt door Anne Brith (06-03-2008 10:28)

Re: In mijn zoektocht naar de perfecte botercreme/icing voor cupcakes..

joycemvpepper schreef:

ben ik heel blind of staat het nog niet bij de recepten????

Red Velvet cupcakes...daarbij staat t...haha...bij de icing....

sorry dit is de icing die op de red velvet cupcakes gaat...

Mijn blog is te vinden op: http://villaperlesukker.no/

16

Re: In mijn zoektocht naar de perfecte botercreme/icing voor cupcakes..

Anne Brith schreef:

ik ga vanaf nu niets anders op mijn cupcakes doen...ik haal vanille erui en vervang dat met druppels aroma...en kleur als ik t een kleurtje wil geven

Even een beginners-vraagje........bedoel je dat je cupcake-jes met botercreme besmeert? Is dat omdat er dan nog iets van marsepijn of fondant over komt? Of gewoon als lekkernij op de top van de cupcake??

Groetels, Annette
* Don't live faster than your Guardian Angel can fly *

17

Re: In mijn zoektocht naar de perfecte botercreme/icing voor cupcakes..

Annetje schreef:
Anne Brith schreef:

ik ga vanaf nu niets anders op mijn cupcakes doen...ik haal vanille erui en vervang dat met druppels aroma...en kleur als ik t een kleurtje wil geven

Even een beginners-vraagje........bedoel je dat je cupcake-jes met botercreme besmeert? Is dat omdat er dan nog iets van marsepijn of fondant over komt? Of gewoon als lekkernij op de top van de cupcake??

Ik heb tot nu toe botercreme met een kleurtje en een smaakje op de cupcakes gehad...gewwon als toefje...appelsmaak is de favoriet bij velen ...

Maar ik zelv vond alltijd de botercreme erg zoet...en met deze "nieuwe" waar er melk een bloem bijzit smaakt t toch anders...mensen die een nemen zitten vaak met een gevoel van ik wil er nog wel een...

in de tijd dat ik met marsepein en fondant werk...( maar 1 maand) heb ik gemerkt dat alles ZO heel erg zoet wordt en ik wil toch proberen dat mensen mijn taarten onthoden van dat ze erg lekker waren en GOED eruit zien...niet dat t wodrt van...ziet er leuk uit maar ohhh zo zoet...

snap je?

ik hoor zelf bij de beginnerlingen hoor dus ...hier op t forum maar bakken doe ik al jaren...

Mijn blog is te vinden op: http://villaperlesukker.no/

18

Re: In mijn zoektocht naar de perfecte botercreme/icing voor cupcakes..

Anne Brith schreef:
Annetje schreef:
Anne Brith schreef:

ik ga vanaf nu niets anders op mijn cupcakes doen...ik haal vanille erui en vervang dat met druppels aroma...en kleur als ik t een kleurtje wil geven

Even een beginners-vraagje........bedoel je dat je cupcake-jes met botercreme besmeert? Is dat omdat er dan nog iets van marsepijn of fondant over komt? Of gewoon als lekkernij op de top van de cupcake??

Ik heb tot nu toe botercreme met een kleurtje en een smaakje op de cupcakes gehad...gewwon als toefje...appelsmaak is de favoriet bij velen ...

Maar ik zelv vond alltijd de botercreme erg zoet...en met deze "nieuwe" waar er melk een bloem bijzit smaakt t toch anders...mensen die een nemen zitten vaak met een gevoel van ik wil er nog wel een...

in de tijd dat ik met marsepein en fondant werk...( maar 1 maand) heb ik gemerkt dat alles ZO heel erg zoet wordt en ik wil toch proberen dat mensen mijn taarten onthoden van dat ze erg lekker waren en GOED eruit zien...niet dat t wodrt van...ziet er leuk uit maar ohhh zo zoet...

snap je?

ik hoor zelf bij de beginnerlingen hoor dus ...hier op t forum maar bakken doe ik al jaren...

Oke, dank je wel voor je uitleg! :)

Groetels, Annette
* Don't live faster than your Guardian Angel can fly *