1 Laatst bewerkt door Naära (03-03-2008 21:34)

Onderwerp: Fondant zacht houden

Is er ook een manier om fondant nog een beetje zacht te houden?

Ik wil morgen de blaadjes voor bij de rozen gaan maken (zo'n 60 á 70 stuks). Maar ze komen donderdag pas op de taarten en moeten dan een beetje gevouwen worden en over de rand komen te hangen. Maar vrees dat als ik ze morgen maak ze donderdag te hard zijn geworden (ondanks de folie die eroverheen zit) en breken tijdens het vouwen.

De blaadjes op een later tijdstip maken gaat me echt niet lukken. Moet woensdag alle taarten vullen en afsmeren en donderdag allemaal bekleden, sierranden maken en alle decoraties aanbrengen.

Help! :s

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

2

Re: Fondant zacht houden

Jij maakt marshmallowfondant h

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3 Laatst bewerkt door Naära (03-03-2008 22:15)

Re: Fondant zacht houden

Nee, ik heb het over gewone fondant; PettinIce. Kan nu onmogelijk nog een ander merk gaan kopen.
Toen ik vandaag de berg rozen heb staan maken is er ook heel wat Crisco doorheen gegaan. Na elke roos moest ik de fondant weer compleet doorkneden, weer opnieuw uitrollen en de volgende roos uitsteken. En elke keer weer een beetje Crisco gepakt maar het blijft vreselijk snel uitdrogen.
Heb wel eens iets gelezen over Glycerine. Maar blijft het dan echt zacht of is dat maar tijdelijk, net als Crisco (wat dus niet echt werkt).
Ik weet echt niet hoe ik dit moet gaan oplossen.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

4

Re: Fondant zacht houden

Hmm lastig, PettinIce zacht houden.. glycerine is wel onderdeel van zelfgemaakte fondant, maar het zou zomaar kunnen dat dat hetzelfde effect heeft als crisco en dan schiet je er inderdaad niet zoveel mee op. Hoewel icing met glycerine wel zachter blijft, dus als je het hebt of er makkelijk aan kan komen is het het proberen misschien wel waard.

En helemaal luchtdicht afdekken, dus echt in de tupperware? Is dat wat?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: Fondant zacht houden

Ik heb het hier in de kast staan, zal er dus in ieder geval een beetje doorheen doen. En dan maar zo goed mogelijk inpakken en afsluiten en er het beste van hopen.

Ik had me het van te voren niet gerealiseerd. Anders had ik de blaadjes van mmf gemaakt, dat blijft makkelijk 2 dagen zacht. Maarja, heb hier nu al een hele berg groengekleurde fondant liggen.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

6

Re: Fondant zacht houden

Ik heb onlangs fondant zelf gemaakt volgens het recept van deze site, daar zit minder glycerine en minder glucose in dan een ander recept dat ik heb. Gevolg : de fondant is harder en droogt ook sneller uit. De volgende keer maak ik terug mijn 'oud' recept. Glycerine (en glucose) zijn dus zeer zeker nuttig in jou geval.

Als je vreugde wil vermenigvuldigen, moet je haar delen. (Pythagoras)