1

Onderwerp: Mijn eerste taart

Hoi hoi,

Ik hoop zeer binnenkort mijn eerste taart te mogen bakken en decoreren.

Nu is mijn vraag. Wat voor taart is het makkelijkst om mee te beginnen?
Een ronde, rechthoekige, vierkante of boltaartje?

En qua decoratie. Wat is makkelijk om mee te beginnen.
Ik bedoel niet de bekleding, maar bijv iets boetseren, puzzelen, bloemen etc.

Ik weet het echt niet. Ben echt een leek.

Het lijkt me eigenlijk best moeilijk. Vraag me af als ik het wel zou kunnen.

Ik ben best creatief, maar meer met papier :)

Ok, alvast bedankt voor jullie tips.

Doei,
Patty

2

Re: Mijn eerste taart

Welkom op het forum!!
Ikzelf ben begonnen met een ronde taart, ik vond die wel goed gaan.
En ik heb er een heel gewoon en makkelijk autootje op gemaakt.
Anders moet je maar eens goed rondsnuffelen hier op het forum dan kom je zeker vanalles tegen wat je kunt gebruiken.

Veel bakplezier en succes!!

Groetjes Marlies :):)

3

Re: Mijn eerste taart

ik zou als ik jou was beginnen met een chocoladetaart ta gaan bekleden....

mijn ervaring is dat die wat steviger zijn en makkelijker te bekleden zijn...ik weet niet of andere met mijn eens zijn maar mijn 1e taart lukte mijn redelijk goed om met mmf te bekleden...

misschien ligt t aan mij of mijn kapsels hehe...maar ja was maar een tip...

succes

Mijn blog is te vinden op: http://villaperlesukker.no/

4

Re: Mijn eerste taart

En ronde taart is in iedergeval wel een goede vorm om mee te beginnen vindt ik!
Versieringen - leuke bloemetjes maken in het gras misschien? Gras kan je maken met een knoflookpers. Er staat een handige how-to van bloemetjes en roosjes als je bij de how-to's kijk. (links in de menu)
Of leuke stipjes/retro stippen/ polka dots
Veel success!

Groetjes Tweety!

5

Re: Mijn eerste taart

Bedankt voor jullie tips :)

Ik dacht juist dat een vierkant of rechthoek makkelijk te bekleden zou zijn.
Maar als ik het zo lees dan lukken ronde vormen toch beter.

Ok, dan ga ik dat als eerste proberen.

Ik hoop komende week mijn allereerste taart te gaan bakken.
Het resultaat zal ik jullie zeker niet gaan onthouden.

@Tweety, hoe doe je dat dan met die knoflookpers?
Doe je daar stukjes fondant in en knijpen maar ????

Klinkt wel heel leuk :) :)

Groetjes,
Patty

6

Re: Mijn eerste taart

Als je met fondant ga werken is het best als je de fondant heel goed kneed zodat het lekker zacht ik geworden. Een balletje in de knoflook pers doen en knijpen ;) totdat je de gewenste lengte heb, en met een mes afsnijden. En zo doorgaan :) Erg leuk!

Hoeken zijn lastig om te beklede, vindt ik zelf. Als je daar toch voor gaat (en tuurljk mag je dat ook doen!) zou ik eerst de hoeken strak bekleden en daarna de zijkanten.

Bijtjes zijn ook erg leuk te maken ;) Zie voorbeelden hier op de forum ;)

Groetjes Tweety!

7 Laatst bewerkt door Patty77 (29-02-2008 16:23)

Re: Mijn eerste taart

Hoi,

Ben ik weer :) Ik heb mijn pc de hele dag aanstaan en ik zit al sinds vanochtens op deze site te kijken en lezen en watertanden :)

Natuurlijk tussendoor ook nog voor mijn kindjes zorgen en met ze spelen :0

Nog een vraagje. Bakken jullie ook weleens een gewone slagroomtaart? Net zo als die je bij de bakker kunt krijgen met van die nougatine aan de zijkant en lekker veel slagroom aan de bovenkant.

Zo ja, hebben jullie daar ook recepten voor en zo nee, waar zou ik die dan kunnen vinden?

En dan nog een vraagje. Een taart van bisquitdeeg, ik kan me daar eigenlijk geen voorstelling van maken van hoe dat eruit ziet of smaakt of aanvoelt.
Kan iemand mij hier iets meer over vertellen.

Ok, dat waren mijn vraagjes.

Sorry dat ik zoveel vraag, maar ik wil me eerst goed laten informeren voordat ik echt begin. Ik wil het wel goed doen natuurlijk ;)

Groetjes en bedankt,
Patty

8

Re: Mijn eerste taart

Hoi Patty,
Biscuitdeeg, dat smaakt naar de cake wat in slagroomtaarten van de bakker zit! Van dat hele luchtige cake. Ik gebruik biscuitmix van de webshop, er is ook een recept op de site!
Ik bak regelmatig een slagroomtaart, maar dan niet met nougatine maar met chocoladevlokken aan de zijkant. Vulling kan vanalles zijn: banketbakkersroom met mandarijntjes en jam, frambozenmousse, aardbeienmousse, kersenmousse enz.
Succes met je eerste taart!

9

Re: Mijn eerste taart

Hallo allemaal,

Ik ga komende week wat spullen bestellen van de webshop hier om mijn eerste
slagroomtaart te maken.

Hoeveel biscuitmix heb ik nodig voor 1 taart. Die mix van 1 kilo is dat genoeg???

Moet ik voordat ik de taart helemaal met slagroom besmeer ook eerst botercreme erop doen of hoeft dat niet.

En ik neem aan dat ik wel gewoon een goeie stevige slagroom moet maken, want anders blijft het niet op mijn taart zitten. Toch...???

OK, dat waren weer wat vraagjes van mijn kant.

Fijne dag verder.

Patty

10

Re: Mijn eerste taart

Hoi,

Ik hoop niet dat jullie moe zijn van mijn vragen.

Ik wil heel graag deze week wat spullen bestellen, dus kan iemand mij aub op weg helpen?

Zie mijn vragen bij mijn vorige post.

Alvast bedankt,
Patty

11 Laatst bewerkt door tom poes (02-03-2008 21:02)

Re: Mijn eerste taart

1 kilo is meer dan genoeg voor 1 taart tenzij je er meteen een enorme joekel van wil maken ;) !
Afsmeren met botercreme voor de slagroom hoeft niet!
Over slagroom en stevigheid is al veel geschreven op het forum, de een zweert bij klopfix erdoor (kun je kopen in het bakvak van de super), de ander maakt de slagroom stevig door hem extra 'aan te vetten'...
http://www.deleukstetaarten.nl/index.ph … e_Slagroom
In dit topic staat nog een heel verhaal over slagroom:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … hp?id=9604

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

12

Re: Mijn eerste taart

@Yvonne,

Bedankt voor je snelle reaktie :)

Ik ga nu het verhaal over slagroom lezen.

Groetjes,
Patty