1

Onderwerp: smelt door deze vulling de foundant ook??

nou hier dan mijn aller eerste brandende vraag...

me vriend zei al dat foundant en slagroom geen juiste combinatie is..

maar ik heb de tobleronemouse uitgezocht voor de verjaardagstaart van mij en mijn dochter...

maar smelt de laag foundant hierdoor ook en moet ik dan eerst een dijke smeren van bv botercreme? of is dat geen goede combi??

groetjes
en alvast bedankt
Anniek

2

Re: smelt door deze vulling de foundant ook??

Die combinatie is heerlijk, maar inderdaad: eerst even een dijkje van botercreme, dan smelt je fondant niet. Je kunt er ook chocoladebotercreme van maken als je dat lekkerder lijkt. Enige nadeel is dat dat een beetje kan doorschijnen wanneer je witte of pastelkleuren fondant gebruikt en dun uitrolt. Andere smaakjes kunnen ook, amandel combineert bijvoorbeeld ook heel lekker bij de tobleronemousse.

Groetjes, Jozien.

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

3

Re: smelt door deze vulling de foundant ook??

Anniek schreef:

nou hier dan mijn aller eerste brandende vraag...

me vriend zei al dat foundant en slagroom geen juiste combinatie is..

maar ik heb de tobleronemouse uitgezocht voor de verjaardagstaart van mij en mijn dochter...

maar smelt de laag foundant hierdoor ook en moet ik dan eerst een dijke smeren van bv botercreme? of is dat geen goede combi??

groetjes
en alvast bedankt
Anniek

hoe maak je die mousse???

Mijn blog is te vinden op: http://villaperlesukker.no/

4

Re: smelt door deze vulling de foundant ook??

Anne Brith schreef:
Anniek schreef:

nou hier dan mijn aller eerste brandende vraag...

me vriend zei al dat foundant en slagroom geen juiste combinatie is..

maar ik heb de tobleronemouse uitgezocht voor de verjaardagstaart van mij en mijn dochter...

maar smelt de laag foundant hierdoor ook en moet ik dan eerst een dijke smeren van bv botercreme? of is dat geen goede combi??

groetjes
en alvast bedankt
Anniek

hoe maak je die mousse???

Te vinden bij recepten, het gaat om ganache met toblerone, met de zoekfunctie moet hij vindbaar zijn... :)

Mijn website: Presentaart

5

Re: smelt door deze vulling de foundant ook??

Gewoon naar recepten, dan vullen, dan onder de T van tobleronemousse...

Maar ik zal je even helpen ;) (klik maar hier )

Groetjes, Jozien.

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

6

Re: smelt door deze vulling de foundant ook??

Jozien schreef:

Gewoon naar recepten, dan vullen, dan onder de T van tobleronemousse...

Maar ik zal je even helpen ;) (klik maar hier )

Groetjes, Jozien.

eeeeh had ik al verteld dat ik blond was...sorry hoor...
BEDANKT dames....

Mijn blog is te vinden op: http://villaperlesukker.no/

7

Re: smelt door deze vulling de foundant ook??

Anne Brith schreef:

eeeeh had ik al verteld dat ik blond was...sorry hoor...
BEDANKT dames....

:D Ik ben ook harstikke blond...

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!