1

Onderwerp: Vloeibare fondant over blokkerbol; kan dat?

Hoi allemaal...,

Dit weekend wil ik een blokkerbol maken als test.
Nu heb ik nog een emmertje fondant (witte plakkerige dikke stroop) van de sligro staan.
Kan ik dit iets verwarmen en dan over de bol gieten en/of smeren?
Wordt deze fondant dan ook "hard" en kan ik dit dan weer versieren met gesmolten chocolade?

Groet
Ester

2 Laatst bewerkt door Lara M. (21-02-2008 12:37)

Re: Vloeibare fondant over blokkerbol; kan dat?

Hoi Ester, de vloeibare fondant is nogal moeilijk om mee te werken, kleine cakejes erin dopen gaat goed maar gieten over een groot oppervlak heb ik nog niet eerder gehoord dat het gelukt is.....
Het wordt plakkerig, stevig zoals dat van de roze tompoezen zeg maar.
Sukses met je ideetjes!

ps. je kunt even de zoekfunctie gebruiken, dan krijg je veel topics over deze fondant!

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"

3

Re: Vloeibare fondant over blokkerbol; kan dat?

Merci!

Dat ga ik doen!
Ik hoop alleen niet dat er heel veel staat, want gisteren heb ik ook dmv van iets te zoeken twee uur op het forum gezeten. En ik wil toch ook nog dweilen, koken en in de tuin iets doen.....

groet
Ester