1

Onderwerp: Vulling vanilebotercreme & kersenjam....

Ik ga vandaag shoppen en dacht om de taart voor volgende week maar vast morgen of vandaag uit te gaan proberen...voordat ik weer iets van me afgeeft dat niet lekker is haha

nu wil ik kersevulling gebruiken en lees dat ik taartina erin moet doen...is dit gelatine???

bedankt voor antwoorden

Mijn blog is te vinden op: http://villaperlesukker.no/

2

Re: Vulling vanilebotercreme & kersenjam....

Taartina kan je een beetje vergelijken met gelatine, maar het dient om fruittaarten mee af te dekken. 
Het zorgt voor een glanzend laagje over je fruit, zodat het niet 'bruin' uitslaat door contact met de lucht. 
Wanneer je dit in een bereiding moet doen, kan je dat volgens mij vervangen door gelatine.  Ik heb hier wel geen ervaring mee.

3

Re: Vulling vanilebotercreme & kersenjam....

Van in t recept stond 1 pot kersen en 1 zak taartina...daarom dacht ik dat...

dus wat je in principe maak is een zuikervrije jam?

Mijn blog is te vinden op: http://villaperlesukker.no/

4

Re: Vulling vanilebotercreme & kersenjam....

Ik denk het.
Normaal meng je een zakje taartina met wat vruchtensap of suikerwater.  Zo krijg je een doorschijnend laagje.  Maar je hebt het ook in een gekleurde versie voor op aardbeientaarten of zo. 
Je kan het best vergelijken met gelatine.  Het dient op de kersenvulling steviger te maken.
Maar ik ben ook nog geen specialist :)

5

Re: Vulling vanilebotercreme & kersenjam....

Nou ik ga t proberen...wordt vast lekker hehe...t resultaat zie je hier over een paar dagen hehe

Mijn blog is te vinden op: http://villaperlesukker.no/