Onderwerp: bovenrand bijsnijden oid??

Hoe krijgen jullie de bovenrand van de taart zo netjes? Snijden jullie 'm bij oid. Of ligt het aan mijn bakvorm. Ik gebruik een taartring en krijg dus een hele scherpe bovenrand.  De bovenrand komt dus ook scherp door het fondant en moet dus heel precies afsmeren. Het lijkt ook heel snel scheef.
Ik zou 'm liever iets stomper hebben. Hoe doen jullie dat??

groetjes,

Alice

2

Re: bovenrand bijsnijden oid??

Je gebruik de onderkant van je kapsel wel als bovenkant? Om het scheve tegen te gaan, wil ik er nog wel eens van de oorspronkelijke bovenkant een stukje afsnijden, zodat ie mooi recht loopt.

Op zoek naar leuke hebbedingetjes, kijk eens op mijn site! Cakes by Bien heeft ook een FB pagina, zo ben je altijd op de hoogte!

3

Re: bovenrand bijsnijden oid??

Ik bak ook met een ring en ik weet wat je bedoelt.
Wat ik doe is als ik het afgesmeerd heb met boter even de koelkast in en met een warme lepel over de rand heen gaan zodat deze mooier rond wordt. Ik benieuwd wat er voor antwoorden komen.

Groetjes

Re: bovenrand bijsnijden oid??

Ja, onderkant wordt bovenkant taart....dat doe ik.

Alice