1 Laatst bewerkt door Ekeiram (19-02-2008 11:53)

Onderwerp: Koelkast of niet...

hallo!

Ik had ook al even met de zoekfunctie geprobeerd maar ben er toch nog niet helemaal achter...
Kun je gewone marsepein (onbewerkt) nu het beste in de koelkast, gewone kast in koele ruimte of kamertemperatuur bewaren?
En als er kleurstof doorzit, maakt dat nog verschil?
En hoelang kun je marsepeinen roosjes etc. bewaren dat ze nog wel eetbaar zijn?

Sorry voor de vele vraagjes...:o

Alvast bedankt voor 't kijken en hopelijk beantwoorden!

2

Re: Koelkast of niet...

Marsepein, zowel ongekleurd als gekleurd moet je buiten de koelkast bewaren; in folie en dan in een bakje gewoon in je (keuken)kast.

Kant en klare roosjes zijn nog heel lang eetbaar (w

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: Koelkast of niet...

Ik heb de marsepein altijd wel in de koelkast staan zowel gekleurd als ongekleurd, is gewoon een handig plekje in de extra koelkast in de schuur en ik loop niet het risico dat het te warm wordt als het zonnetje flink op het schuurtje schijnt. Koelkast staat wel op de laagste (='warmste' stand)

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"