Onderwerp: Citroen Kokos truffels!
voor ongeveer 16 truffels!
100 gram witte chocolade (drops/schaafsel)
30 gram slagroom
15 gram boter
1 verkruimeld biscuitje
zeer fijn gesnipperde (geraspte) schil van een hele citroen
ca. 10 gram gemalen kokos
Doe de slagroom en de boter in een steelpannetje met een dikke bodem.
Roer het geheel op een laag vuur tot de boter gesmolten is. Verhit het mengsel tot zich belletjes langs de rand van de pan vormen.
Voeg van het vuur af de chocolade toe en roer totdat alle chocolade gesmolten is en het mengsel glad is.
Roer het verkruimelde biskwietje en de citroenschil door het mengsel.
Doe dan het mengsel in een bakje en laat het geheel 15 minuten in de vriezer staan.
Net zolang totdat het stevig genoeg is om er balletjes van te draaien.
Snijd na de wachtijd de plak in gelijke stukken zodat je 16 vakjes krijgt. Die pak je erui en vormt er een balletjes van. Rol deze door de gamalen kokos en leg ze op een bord.
Laat de bolletjes 30 minuten opstijven in de koelkast alvorens te serveren.
Ik moet zeggen dat het een overheerlijke truffel is. Niet te zoet en de citroen geeft er een heerlijke smaak aan.
Heb zelf nooit een bonbonnetje geproeft met deze smaak!
HEERLIJK dus meiden!
Succes!