Mijn dochtertje kan ook niet tegen deze allergenen,
er is vandaag ook al een vraag over gedaan, weet niet hoe ik de link hier krijg,
maar had zelf het recept wel opgeslagen,
hieronder komt het, ik heb het dus nog niet zelf geprobeerd, eventueel heb ik nog een ander recept, maar dat lukt bij mij niet echt!
O ja, de melk zou ik vervangen door spa rood, door de bubbels wordt je beslag namelijk 'luchtiger'!
Succes ermee!
'Cake' zonder eieren
225 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram custardpoeder
merg uit 1 vanillestokje of 2 zakjes vanillesuiker
225 gram witte basterdsuiker
225 gram boter
1 dl. melk
snuf zout
Doe (gezeefd) bakmeel met custardpoeder, vanille(suiker) zout en basterdsuiker, in de mengkom van de keukenmachine en laat even draaien.
Smelt de boter en klop de melk erdoor, laat de machine langzaam draaien en voeg dit mengsel toe aan het mengsel in de keukenmachine, laat draaien tot alles goed gemengd is.
Doe het beslag over in een ingevette cakevorm en bak de cake ca. 5 kwartier in een oven van 170°C.
Dit is een recept uit een kookboekje voor recepten zonder eieren, of het lekker is weet ik niet, het is een recept dat ik nog nooit zelf gemaakt heb.