1

Onderwerp: fondant plakkerig na kleuren?

Hoi, Ik ben nieuw hier en helemaal bezeten door de mooie taarten die jullie maken dus....  Nu wil ik dat ook kunnen.  Ik heb daarstraks mijn eerste pakje van de shop gekregen en ben meteen aan de slag gegaan.  Heb een bumba proberen te maken.  Nu mijn vraag :
De fondant die rood en zwart gekleurd was (met wilson gel uit de shop) was heel plakkerig en net kauwgum na het kneden.  Wat kan ik hier aan doen zodat het terug wat stijver wordt?  Had er al bloemsuiker bij gedaan maar dan zwakt de kleur terug af?

Alvast bedankt voor de antwoordjes.
Trouwens, Dank je wel voor de how to van bumba.  Hij is aardig gelukt vind ik!

2

Re: fondant plakkerig na kleuren?

Hoi nieuwtje, super dat je ook begonnen bent! En ja fondant met rood of zwart wordt behoorlijk plakkerig doordat je erzoveel kleurstof bij doet, het enige wat je kunt doen is gewoon poedersuiker erbij, en als het zwart dan minder wordt misschien anders wat gewoon even laten rusten een paar uur en dan kijken of het zo goed is (door je warme handen wordt het ook snel zacht/warm en plakkerig het fondant).

Sukses!

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"