1

Onderwerp: Dr. Oetker Saroma pudding gebruiken als vulling???

Kan je ook de Dr. Oetker Saroma pudding (de 'koude', niet die je moet koken) als vulling gebruiken? Ik heb nu banaan en aardbei gekocht, lijkt me lekker. Maar vraag me af of het kan en of het stevig genoeg is.

Heeft er iemand hier ervaring mee?

taart taart en nog eens.....taart!

2

Re: Dr. Oetker Saroma pudding gebruiken als vulling???

Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar denk wel dat het kan.
wel even dijkje botercreme doen.

3

Re: Dr. Oetker Saroma pudding gebruiken als vulling???

Ik heb het eenmaal de pudding opzich gedaan maar ik vond de taart erg nat worden.
Daarna heb ik het door de botercreme geroert. HMMMMMMMMMM

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

4

Re: Dr. Oetker Saroma pudding gebruiken als vulling???

Je kan het ook door de botercreme doen en de taart daarme vullen. Is heerlijk!

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

5

Re: Dr. Oetker Saroma pudding gebruiken als vulling???

Bedankt voor je reactie. Ik moet geen natte taart hebben. Hebben meer mensen deze ervaring?

Over die botercreme: hebben jullie dan alleen de puddingpoeder door de botercreme gedaan of de complete pudding?

taart taart en nog eens.....taart!

6

Re: Dr. Oetker Saroma pudding gebruiken als vulling???

Alleen het poeder naar smaak door de botercreme roeren.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

7

Re: Dr. Oetker Saroma pudding gebruiken als vulling???

Ik heb er toen wel wat suiker bij gedaan.

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

Re: Dr. Oetker Saroma pudding gebruiken als vulling???

Ik heb laatst de bananensmaak door de banketbakkerscreme gedaan.
Dus botercreme, klein deel banketb.room en saromapoeder naar smaak.
In combinatie met chocoladecreme....was een groot succes!!
Alleen de saroma als vulling vind ik te waterig!!

groetjes,

Alice

9

Re: Dr. Oetker Saroma pudding gebruiken als vulling???

ik heb het wel al gebruikt zonder botercreme, en vond het niet te slap.
Wel vond ik de banaan nogal chemisch smaken, ook in de taart, maar de anderen vonden dit niet. De caramel vind ik op zichzelf ook nogal chemisch, maar in een taart beter te doen.

10

Re: Dr. Oetker Saroma pudding gebruiken als vulling???

Je kunt de saroma wel gebruiken, maar je moet wat minder water dan op het pakje staat toevoegen. Dan gaat het goed.

maar die tip om het door de botercreme te doen ga ik ook zeker proberen!

Groetjes, Mireille

LET'S MAKE CAKES, NOT WAR!
http://www.mijnalbum.nl/Album=K4HUVYIU

11

Re: Dr. Oetker Saroma pudding gebruiken als vulling???

IK gebruik deze vulling regelmatig. Maarrrr ik vervang het water door slagroom.
Heerlijk, ook als gewoon toetje. Het wordt dan een bavarois.

Je zou de hele 500 ml kunnen vervangen door slagroom, maar dan wordt ie erg stijf en machtig;-)
Ik doe meestal een beker slagroom en een beker melk.  Opstijven in de koelkast zoals je normaal ook doet. Geen natte taarten en een heerlijke vulling!!!

Liefs Martinique
Verslaafd aan taarten maken sinds December 2007

12

Re: Dr. Oetker Saroma pudding gebruiken als vulling???

Dit klinkt allemaal heerlijk..!
maar ik heb de botercreme al gemaakt,
kan je dan ook een deel van de botercreme nemen, en daar alsnog de saromapoeder doorroeren..?

Re: Dr. Oetker Saroma pudding gebruiken als vulling???

Ja hoor, ik doe het altijd zo...
Ik voeg steeds wat poeder toe totdat ik vind dat de smaak goed is.

groetjes,

Alice

14

Re: Dr. Oetker Saroma pudding gebruiken als vulling???

Ik ben zelf niet zo'n botercreme-liefhebber. Maar de tip met de slagroom (van Matinique) klinkt ook erg lekker! Zou ik er dan bv. ook nog wat kwark erdoor kunnen doen? Dus slagroom, kwark en sanomapoeder?

taart taart en nog eens.....taart!

15

Re: Dr. Oetker Saroma pudding gebruiken als vulling???

Martinique schreef:

IK gebruik deze vulling regelmatig. Maarrrr ik vervang het water door slagroom.
Heerlijk, ook als gewoon toetje. Het wordt dan een bavarois.

Je zou de hele 500 ml kunnen vervangen door slagroom, maar dan wordt ie erg stijf en machtig;-)
Ik doe meestal een beker slagroom en een beker melk.  Opstijven in de koelkast zoals je normaal ook doet. Geen natte taarten en een heerlijke vulling!!!

Kan je hier dan ook bijv. verse vruchten door heen doen, zoals aardbeien of bananen schijfjes?
Ik ben nog op zoek naar een lekkere vulling die ik kinderen kan voorschotelen.

Groetjes Sylvia
een dag niet gebakken, is een dag niet geleefd.

16

Re: Dr. Oetker Saroma pudding gebruiken als vulling???

Kan je hier dan ook bijv. verse vruchten door heen doen, zoals aardbeien of bananen schijfjes?
Ik ben nog op zoek naar een lekkere vulling die ik kinderen kan voorschotelen

Jazeker, met de aardbeien nog niet geprobeerd. Ik bak nog niet zolang en vind het er het seizoen nu niet voor. Maar het kan zeker!

Maar de banaan van saroma heb ik al wel eens gemaakt. Een laag op de taart en daarbovenop een laag dun gesneden plakjes banaan...mmmmmm
Je hebt ook van Dr. Oetker caramelbolletjes in van die kleine potjes. Die had ik er in de tweede laag bijgedaan i.p.v. de verse banaan. Maar die karamelbolletjes proefde je niet terug....??????

Liefs Martinique
Verslaafd aan taarten maken sinds December 2007

17

Re: Dr. Oetker Saroma pudding gebruiken als vulling???

Ik heb 200 ml. slagroom en 300 ml. kwarkyoghurt gebruikt gisteren (uit nood, ineens geen melk meer in huis :S ) met frambozensaroma. En het was :P :P :P :P , romig friszurig en geen sterke chemo-smaak...

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

18

Re: Dr. Oetker Saroma pudding gebruiken als vulling???

Martinique schreef:

Kan je hier dan ook bijv. verse vruchten door heen doen, zoals aardbeien of bananen schijfjes?
Ik ben nog op zoek naar een lekkere vulling die ik kinderen kan voorschotelen
?

Hoi, favoriete vulling hier bij de kinderen is botercr

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"

19

Re: Dr. Oetker Saroma pudding gebruiken als vulling???

jullie maken het me niet makkelijk hahaha.
Ik heb net bokkepootjes vulling geprobeerd en daar waren we beide (mijn vriend en ik) over eens dat we het niet lekker vonden. Ik ga dus de saroma proberen.
Ik neem jouw tip ook even over Lara, bedankt hiervoor, en ik ga door de saroma of bovenop met verse vruchtjes werken, op hoop van zege hahaha. Hebben jullie nog meer tips hoor ik het graag, Hoe testen jullie eigenlijk de smaken uit? Ik kan nu een cake met bokkepootjescreme weggooien helaas. Hebben jullie hier nog tips voor????
THANXXXX

Groetjes Sylvia
een dag niet gebakken, is een dag niet geleefd.

20

Re: Dr. Oetker Saroma pudding gebruiken als vulling???

Weggeven? :D Heel veel mensen vinden het heerlijk!

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

21

Re: Dr. Oetker Saroma pudding gebruiken als vulling???

Ik ga de Sanoma in combinatie met slagroom en kwark proberen. Ik laat volgende week wel even weten hoe het smaakt!

taart taart en nog eens.....taart!

22

Re: Dr. Oetker Saroma pudding gebruiken als vulling???

martinique: moet je de slagroom eerst opkloppen of samen met de melk mengen(gewoon vloeibaar) en dan de saromapoeder erbij doe.

groetjes hanane
O..ja kijk ook op http://olalataarten.mijnalbums.nl

23

Re: Dr. Oetker Saroma pudding gebruiken als vulling???

Ik heb het gemaakt! Ik heb de slagroom, melk en de saromapoeder bij elkaar gedaan en toen gaan opkloppen totdat het een stijf mengsel werd. Vervolgens heb ik er voorzichtig wat kwark doorheen gespateld.

En het smaakt h

taart taart en nog eens.....taart!

24

Re: Dr. Oetker Saroma pudding gebruiken als vulling???

ga het ook proberen, bedankt!!

groetjes hanane
O..ja kijk ook op http://olalataarten.mijnalbums.nl

25

Re: Dr. Oetker Saroma pudding gebruiken als vulling???

hanane schreef:

martinique: moet je de slagroom eerst opkloppen of samen met de melk mengen(gewoon vloeibaar) en dan de saromapoeder erbij doe.

Sorry beetje laat, maar gewoon in een keer alles bij elkaar mikken (saroma en slagroom)  en mixen;-)

Liefs Martinique
Verslaafd aan taarten maken sinds December 2007