1

Onderwerp: Hoelang voordat icing hard wordt?

Ik heb voor het weekend met royal icing eens wat geprobeerd, gewoon eiwit van 1 ei en net zo veel poedersuiker tot ik n lamme hand kreeg van het roeren...
Het spuiten ed ging perfect, maar na 2 dagen heb ik het maar weggegooit...
Het was nog niet hard.
Hoelang gaat dit duren?
Dan kan ik daar de volgende keer rekening mee houden, als ik het voor een taart wil gebruiken... :)

2

Re: Hoelang voordat icing hard wordt?

Dan heb je het te dun gemaakt. Het moet zo stevig zijn dat de punt omvalt. dan kan je het goed spuiten.
Ik had een taartje gespoten, toen in de koelkast gedaan en na 2 uurtjes was het al hard.

Roosje

3

Re: Hoelang voordat icing hard wordt?

ik heb zondag icing bloemen gespoten, van zelfgemaakt icing met eiwit. Die zijn nu al heel hard hoor. Vooral stevige icing, dat wordt heel snel hard.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

Re: Hoelang voordat icing hard wordt?

Ik heb er ongeveer 300gr poedersuiker bij gedaan, bij 1 eiwit... T zakt niet in elkaar, men torentjes bleven gewoon zo staan...
Maar in de koelkast zetten kan dus wel???
Dacht dat dat niet mocht, dat ze dan te vochtig werden ofzo! :)

5

Re: Hoelang voordat icing hard wordt?

Als ik icing maakt van eiwit poeder en genoeg poedersuiker zodat de puntjes blijven staan duurt het buiten de koelkast zeker 4 dagen tot het hard is en bij grotere figuren minstens een week, heb het nu in de koelkast gezet omdat het niet hard werd, ben benieuwd

mijn taarten? zie: http://www.jouwtaart.nl/profile/DebbyvanVliet
groetjes debby