1

Onderwerp: slagroomvragen

Ik wil de botercreme op eiwitbasis gaan maken; die lekkere luchtige dus :9

Iemand hier ervaring mee om er slagroom doorheen te doen als vullinglaag?
En met welke suiker zoeten jullie je slagroom en hoeveel ong?
Welke (supermarkt-) slagroom gebruiken jullie?
Als je jam door de de slagroom doet voor vullinglaag; blijft dit dan stevig genoeg of klopfix erbij doen?
Of is het beter en/of lekkerder om je jam door de botercreme te doen als vullinglaag?
Hoeveel dagen voor aflevering vul je de taart?

Vast bedankt weer :)

Groetjes, Marleen

2 Laatst bewerkt door sweetiepie (08-02-2008 10:33)

Re: slagroomvragen

Ik vul zelf hooguit de dag van te voren de taart, het liefst de dag zelf, zeker als je slagroom gebruikt.

Slagroom gebruik ik wel vaker als vulling. Ik zoet de slagroom met vanillesuiker, 1 zakje op een  bakje slagroom (250ml). Wel gebruik ik klopfix omdat de slagroom dan stevig blijft. Hierover is een apart topic geweest, want smaken verschillen: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=15601

Ik vind het zo persoonlijk of en wat je door de botercreme doet, qua smaak is alles mogelijk: jam, chocopasta, oploskoffie, allerlei soorten koekjes. Via de zoekfunctie vind je genoeg overheerlijke opties.

3

Re: slagroomvragen

Ik gebruik nu altijd de meringue botercreme en ik denk niet dat slagroom een meerwaarde gaat bieden ? Ik weet het niet h

4

Re: slagroomvragen

Ik heb hem gisteren ook gemaakt!!! :9 :9 :9 (zegt genoeg denk ik ) Hij is zalig!