1

Onderwerp: Net te weinig marsepein

Voor een taart die ik donderdag af moet maken heb ik eigenlijk net te weinig marsepein in huis. Ik heb nog wel fondant. Aangezien ik niet helemaal lekker ben heb ik niet zoveel zin om morgen nog op pad te gaan om marsepein te kopen. Ik weet dat sommigen marsepein en fondant mengen. Maakt dan de verhouding uit? Kan ik zo'n 2 ons fondant door de marsepein doen zodat ik genoeg heb om te bekleden? Ik ben niet zo'n fan van de smaak van fondant, vind marsepein veel lekkerder. Hoe zit dat met de smaak als ik het in die verhouding (7 ons marsepein, 2 ons fondant) meng?

Groetjes, Sylvia

2

Re: Net te weinig marsepein

Ik doe altijd maar wat, vind zelf dat de smaak van marsepein wat overheersender is (kan ook zijn omdat ik meer marsepein gebruik dan fondant) maar als je toch net te weinig marsepein over hebt kun je ook gewoon fondant aanvullen tot je genoeg hebt.

3

Re: Net te weinig marsepein

Dat kan gewoon hoor!

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

4

Re: Net te weinig marsepein

ik heb laatst te laat besteld bij de webshop, en heb dus balina, regelice en mmf gemengd om toch aan voldoende wit te komen (echt de laatste restjes bij elkaar geschraapt :lol:) dus ik zou het gewoon doen

Alles goed???? nee 3 fout

5

Re: Net te weinig marsepein

Doen hoor! Ik vind de smaak van fondant (Bakels) ronduit vies. Ik meng het meestal 1:1 met marsepein - ik denk dat ik die verhouding hier ergens op het forum tegen ben gekomen. Dat vind ik te doen, maar alsnog niet heel erg lekker. Ik heb laatst wat marsepein vermengd met fondant, iets van 8:1 om de marsepein wat lichter te maken. Daar kon ik nauwelijks aan proeven dat er fondant doorheen zat.

Als je het zekere voor het onzekere wil nemen kan je het proberen met een hele kleine hoeveelheid.

>>> NIEUW: Zoetekoek heette voorheen Supermuis!!!