1

Onderwerp: Regalice fondant

Ik weet niet meer waar, maar ik las ergens een berichtje dat iemand had gestuurd over regalice fondant. Het zou naar azijn smaken en niet echt lekker zijn??
Ik ga volgende week voor de eerste keer fondant uit de webshop bestellen en ik was eigenlijk van plan 2,5 kg regalice fondant te kopen... Is dit een echte afrader en kan ik beter pettinice bestellen? Of is dit echt persoonlijke smaak??
Alvast bedankt!!

2

Re: Regalice fondant

Ik vind het echt heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel vies! Ruikt naar azijn :S :S :S !
Pettinice heb ik nooit gehad, maar is het favoriete spul van 'onze' Wendy dus ik denk dat dat beter is....
Ik ben een marsepeinfan :Y :Y :Y !

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

3

Re: Regalice fondant

Hier ook een marsepeinfan.
Maar voor fondant heb ik het liefst RegalIce. Vind het helemaal niet zo stinken als veel mensen beweren. En vergeet niet dat álle fondant stinkt, behalve Ballina maar daar kun je niks mee, behalve een taart bekleden dan. Ik gebruik meestal kant en klare mmf omdat die zo goedkoop is maar ook die vind ik vies. Terwijl veel mensen die erg lekker van smaak vinden. Kun je het nog volgen :lol:
Het is een persoonlijke kwesie hoor.
De Bakels in in de aanbieding nu bij de hebshop trouwens :)

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

4

Re: Regalice fondant

Carin schreef:

Hier ook een marsepeinfan.
Maar voor fondant heb ik het liefst RegalIce. Vind het helemaal niet zo stinken als veel mensen beweren. En vergeet niet dat álle fondant stinkt, behalve Ballina maar daar kun je niks mee, behalve een taart bekleden dan. Ik gebruik meestal kant en klare mmf omdat die zo goedkoop is maar ook die vind ik vies. Terwijl veel mensen die erg lekker van smaak vinden. Kun je het nog volgen :lol:
Het is een persoonlijke kwesie hoor.
De Bakels in in de aanbieding nu bij de hebshop trouwens :)

Ik denk dat het een kwestie is van uitproberen... Fondant is volgensmij ook wel erg zoet, zoeter dan marsepein. Ik hou opzich wel van zoet hoor.. maar denk dat ik sowieso de fondant over de taart niet de dik maak (hopen dat ie niet scheurt!).
En als de taart + vulling erg lekker is.. Dan komt t wel goed.
Ik ga het gewoon proberen!!!:9

5

Re: Regalice fondant

Ik heb regalice toen ook besteld en vond het erg vies.
Heb nu Pettinice, en die is veeeeeel beter!

6

Re: Regalice fondant

De 2,5 kilo icecraft sugarpaste, die ze nieuw hebben in de shop, schijnt wel heel lekker te smaken. Ik vind het wel lekker werken, niet zo hard als Bakels, kneed wel goed en zacht door.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

7

Re: Regalice fondant

Ik ben dus duidelijk ook geen fan van Regalice

Voor de smaak ga ik voor:

1 Marsepein
2 Marsefond
2 Ballina choc
3 Ballina van
4 PettinIce

Als het hard moet worden (dolfijntje oid) dan kies ik voor PettinIce.
Moe er een behoorlijk stuk wit over de marsepein heen (bv kleedje oid) dan kies ik voor de Ballina

8

Re: Regalice fondant

Tja, toch ook even een positief stukje over de Regalice. Ik ben er wel fan van! Het ruikt wel vreemd maar ik vind het niet storend. Ik vind het erg lekker. En ik vind het ook erg prettig werken.
Dus, succes met kiezen!
Groet, Patricia

groetjes, Patricia

Re: Regalice fondant

ik doe regal ice mengen met marsepein en vind het dan wel gaan

Groetjes frutseltje
http://www.fantasia-cakes.nl

10

Re: Regalice fondant

Ik vind regalice vies :( Maar het is inderdaad wel een kwestie van smaak.
Als je echt voor de meest smerige fondant ooit wilt gaan moet je die van Wilton kopen ;) Die is pas echt smerig :)

Mijn website: Presentaart

11

Re: Regalice fondant

Ik vind RegalIce niet lekker ruiken als het net uit de verpakking komt, maar zodra je er mee werkt is dat luchtje weg en qua smaak vind ik het erg neutraal. Ballina paste-to-cover is inderdaad alleen om te bekleden :P   Je moet er niet mee willen boetseren of het laten uitharden, kun je beter voor

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

12

Re: Regalice fondant

Okee bedankt voor al jullie berichtjes!! Ik ga denk ik toch maar eerst de regalice proberen.. Als dat niks is, dan is dat dan maar een goede leer voor de volgende keer!

13

Re: Regalice fondant

Maar ik zou echt geeeeen 2,5 kilo tegelijk kopen :S...

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

14

Re: Regalice fondant

Regalice is tot nu toe mijn favoriet, ik vind het veel lekkerder dan de andere fondantsoorten die ik gebruikt heb en het is fijn om mee te bekleden. Als je de verpakking opent heeft het wel een vreemd geurtje, maar dat is weg zodra je het even doorkneedt en uitrolt :thumb:

Blackadder: "They do say that verbal insults hurt more than physical pain. They are, of course, wrong, as you will soon discover when I stick this toasting fork into your head."

15

Re: Regalice fondant

Ow, niet boetseren met ballina? Mag je raden waar die nijntje mee is geboetseerd........

Maar goed, die was ook niet zo groot.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

16

Re: Regalice fondant

Ik had Iejoor ook van Ballina geboetseerd, maar Pooh van regalice en merkte toch wel erg goed het verschil...

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

17

Re: Regalice fondant

Ik ben tegenwoordig helemaal into pettinice, en dan wel de emmertjes. Wendy had het er ooit over dat die heel anders is dan de 1 kilo verpakkingen en dat is ook zo.
Ik zag nu dat het verschil id dat die 1 kilo pakken tot de gekleurde lijn (waaronder ook de uitstekende zwart en rood kleuren) horen en die 1 kilo pakken is de kleur Wit met witte kleurstof.
Je voelt en ziet en ruikt dat verschil heel fel, vind ik. en ik vind hem lekker.

18

Re: Regalice fondant

Hmm nu begin ik toch wel te twijfelen hoor... ik zit net even te zoeken in de webshop en ik zie dat icecraft sugarpaste er wel veel beter uitkomt.. betere smaak, drogen zonder scheuren, enz. En t is ook maar 45 cent duurder dan regalice.
Nou, ik heb mn beslissing gemaakt: het wordt icecraft sugarpaste! En nu verander ik niet meer! :9

19

Re: Regalice fondant

Goeie keuze!

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

20

Re: Regalice fondant

Ik heb eerst een proefpakket RegalIce gekocht (ik vind marsepein vies) en ik vind het wel heel zoet. Vorige week heb ik de Icecraft Sugerpaste gekocht. Wat een genot zeg om daar mee te werken. Veel zachter en elastischer vind ik. Alleen ik had niet goed gekeken op de webshop, want het is maar houdbaar tot mei. Nu moet ik dus veel taartjes maken. (dat is erg!) Ik vind het ook nog lekkerder, is minder zoet.

(mijn kids en ik hebben gisteren een warentest gedaan, welke is lekkerder en wij allemaal vonden de Icecraft lekkerder smaken, maar het plakt wel meer in je mond)

Roosje

21

Re: Regalice fondant

Ja klopt het is volgensmij wel wat minder lang houdbaar... maar kan je fondant niet invriezen..? En dan als je het weer nodig hebt laten ontdooien en weer gebruiken?

22

Re: Regalice fondant

Icecraft is nog redelijk nieuw op de markt, daarom is ook de houdbaarheid kort. Tenminste, dat heb ik ergens gelezen... Ik hoop dat dat in de loop van de tijd wel wat langer wordt.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

23

Re: Regalice fondant

Ik heb altijd regalice fondant en vind het super werken. Ik boetseer er ook mee zonder tylose

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

24

Re: Regalice fondant

Die regalice vind ik zo stinken dat ik niet durfde te smaken...haha.... heb t met marsepein gemengd...maar geef mijn eigen gemaakt MMF ...heerlijk...geen geur...werkt lekker en is stevig... hihi

Mijn blog is te vinden op: http://villaperlesukker.no/

25

Re: Regalice fondant

Ik gebruik zowel marsepein, mmf en fondant. Maar van de fondant gebruik ik altijd PettinIce. Ben daarmee begonnen (omdat ze het hier verkochten) en het bevalt me prima dus heb ook nooit iets anders gebruikt.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na