1

Onderwerp: truffeltaart foutje.....of tip

Net wilde ik weer de overheerlijke truffeltaart maken. Nu ben ik helemaal niet zo thuis in werken met alcohol maar amaretto bij warme chocolade gooien kan dus blijkbaar niet. De mixer met slagroom was aan het draaien en ik denk ik doe de amaretto alvast bij de chocolade en kieper ik alles zo bij de slagroom........fout dus. De chocolade stolde direct en is niet meer vloeibaar te krijgen. Zoals het er nu uitziet denk ik dat het wel heel goed als een soort fondantlaag/chocoladelaag te gebruiken want het is nu gewoon kneedbaar. Ik bewaar dit maar even en kijk of ik er iets mee kan doen. Wie weet????
Gr. Fatima (die weer wat heeft geleerd)

Groetjes Fatima

2

Re: truffeltaart foutje.....of tip

En ik heb meteen ook wat geleerd !
Ben benieuwd hoe je nieuwe fondant smaakt :D

3

Re: truffeltaart foutje.....of tip

Laat je nog even weten of het iets is????

Groetjes Gonnie.

www.trendytaart.nl

Te mooi om op te eten.... te lekker om te laten staan.

4

Re: truffeltaart foutje.....of tip

Ik was de mislukte truffelchocolade aan het kneden en dat ging wel maar het was ietwat droog om het zo maar te zeggen. Nu heb ik er glucosestroop door gedaan en nu voelt het wel wat vettig. Ik heb het nu ingepakt in de koeling liggen en volgens mij moet er nu wel iets van te kneden zijn. Nog niet geprobeerd maar binnenkort wel. En de truffeltaart is niet zo lekker als je pure chocolade gebruikt.......ik dacht ach puur moet ook kunnen. Dus niet. Volgende keer toch echt weer de bittere chocolade

Groetjes Fatima

5

Re: truffeltaart foutje.....of tip

wat is dan het verschil tussen pure en bittere chocolade?