Even gezocht voor je:
Royal icing kun je maken met vers eiwit of met eiwitpoeder.
Met vers eiwit:
Klop 2 eiwitten zeer stijf in een vetvrije kom (heet water en azijn) en voeg dan 300 - 500 gram poedersuiker (gezeefd!!) in delen toe. Je moet net zolang toevoegen tot het mengsel zeer stijf is en je punten kunt trekken waarvan alleen de uiteinden nog mogen omkrullen. Om het minder zoet te maken, voeg je een mespuntje citroenzuur toe. Je kunt ook wat citroensap gebruiken, maar niet te veel omdat het anders te slap wordt. Ook kan hierdoor het spierwitte eraf gaan.
Met eiwitpoeder werkt het hetzelfde, je gebruikt dan 10 gram eiwitpoeder, 60 ml. gekookt afgekoeld water, een mespuntje citroenzuur en 500 gram gezeefd poedersuiker. Heb je een sterke mixer, meng dan eiwitpoeder, citroenzuur en poedersuiker in een kom en voeg onder het mixen langzaam het water toe. Mocht het te hard blijven, voeg wat extra water toe. Mixen totdat het wit gaat glanzen en je stijve pieken kunt trekken. Mix je met een handmixer, meng dan de eiwitpoeder met het water en laat dat een uurtje rusten (handig is om het te zeven eerst) vervolgens meng je het eiwit met suiker en zuur en ga je het mixen. Let op: als het te zwaar wordt voor je mixer moet je even met de hand gaan roeren. Anders kan je mixer erop vastlopen.
Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag