Onderwerp: Fondantglazuur Peggy Porschen
Goededag,
Hierbij m'n ervaringen met het fondantglazuur van Peggy Porschen.
Met het boekje ben ik echt een stap verder gekomen. Technieken en instucties waar je anders echt niet uit komt.
Als je de aanwijzingen volgt kom je er vanzelf wel uit,
maar ik heb toch nog wel wat problemen gehad.
Ik wist niet welke fondant zij gebruikt. Ze zegt kant&klare. ik heb als basis rolfondant van 1 kilo bij de webshop gekocht. Werkte vrij goed.
Na de bereiding moest ik m later nog eens met suikersiroop. Want hij was iets te dik. Wellicht gebruikt zij andere die minder geconcentreed is.
Het dopen in de fondant komt ook vrij precies. De glazuur mag niet te warm worden en niet te koud zijn. Kleine veranderingen geven een heel ander resultaat.
Maak je m te warm, glimt ie niet meer, maar werkt ie wat prettiger
Te koud, is te dik wordt de fondant veel te dik.
Overigens vind ik de fondant helemaal niet zo lekker! Volgende keer zal ik zeker meer citroensap toevoegen.
Zijn er nog andere fondanten/toppings die ongeveer het zelfde eruit zien, maar anders smaken. (geen marsepein) ????
De beschreven cake, kost wat tijd, maar is wel errug lekker!
Groet Wout