1

Onderwerp: te veel tylose?

Ik heb gisteren voor het eerst tylose door 500 gram fondant (pettinice) gekneed. Het moesten dus 2 theelepels zijn, ik heb alleen geen echte theelepels gebruikt maar ik heb van die maat lepeltjes waarop staat 1 teaspoon en daar heb ik dus 2 van gedaan. Voor mijn gevoel lijkt dat meer dan een gewone theelepel maar ja ik dacht het zal wel goed zijn.
Nou is mijn fondant heel hard geworden, er stond op zo'n filmpje van aine2 (op youtube) dat dat normaal is en dat je heel lang moet kneden voordat het weer wat zachter wordt. Maar ik wilde dus de letter tappits gebruiken en dan moet je het heeeeeeel erg dun rollen, dat lukte dus niet bij mij. Verder heb ik het gevoel dat ik er te veel tylose doorheen heb gedaan want het voelt nu zo stug aan. Hoort dit zo?? Zo nee, wat kan ik doen om het zachter en wat bewerkbaarder te maken? Het is nu zo stug en hard hoe veel ik ook kneed :(

2

Re: te veel tylose?

Sorry, ik kan je niet helpen...ik werk met marsepein en voor mijn gevoel kun je daar heeeeeel veeeel tylose ingooien voor het een beetje hard wordt.
ineens een inval...kun je niet proberen om het zacht te maken door er een fohn op te zetten?? Kan natuurlijk ook verkeerd uitpakken (nog meer uitharden...)

Je hart fluitsert, luister goed!

3

Re: te veel tylose?

even in de magnetron? Of wat meer fondant erbij?

Groetjes, Katja
Katja's baksels: http://www.katjabakt.mijnalbums.nl/

4

Re: te veel tylose?

Ik heb er ook geen ervaring mee maar mischien kan je er nog wat fondant door heen doen.
Het zou goed kunnen dat je teveel tylose heb gebruikt omdat een buitenlandse theelepel overeenkomt met 5 ml en in nederland maar 3 ml. (we zijn toch een zuinig volk ;0 )