Ja je kunt waarschijnlijk ook prima margarine gebruiken..
Even mijn studie (voeding en dietetiek) gebruiken.
Margarine en roomboter bevatten allebei 80% vet. Het verschil is de verhouding vetzuren (margarine is iets gunstiger dan roomboter = minder transvetzuren). Halvarine (dat is dus weer wat anders!) wordt vaak aangegeven met "light" bestaat voor 40% uit vet, daar zit dus veel meer water in dan roomboter of margarine.. daardoor kan je botercreme mislukken. Halvarine kun je wel prima gebruiken als broodbesmeersel..
Handig onthouden in de supermarkt:
- Margarine en roomboter zijn de vaste boters (in een wikkel) om mee te bakken!
- Halvarine is de zachte boter (in een kuipje!) om mee te besmeren!
Margarine en roomboter zijn ook boters om b.v. vlees in te bakken. Met halvarine kan dat niet, omdat er veel meer water in zit gaat het ontzettend spetteren, oppassen dus!
Ik zal snel eens kijken hoe het zit met die van campina light.. denk toch dat het dan <80% vet is.
Hoop dat jullie er wat aan hebben *sorry niet alles slaat op het bakken van taart, hihi*