1

Onderwerp: Zeevruchten

Vandaag voor het eerst bonbons gemaakt. Zeevruchten om precies te zijn. Witte en pure chocolade en gevuld met praline. Ze waren heerlijk!

Alleen was de afwerking niet zo netjes. Zaten nogal wat rafels aan. Volgende keer nog maar wat meer moeite doen om de randen glad te krijgen.

http://i34.photobucket.com/albums/d129/Naara_/P1170229.jpg

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

2

Re: Zeevruchten

Dat klinkt lekker! En ik vind ze er mooi uit zien. Ik zie geen rafels. Maar foto is altijd anders dan echt natuurlijk.
Hoe heb je dit eigenlijk gedaan? Mijn man is dol op praline (en dan zeg ik het nog voorzichtig :lol:), en ik vind het ook "wel lekker" :D

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

3

Re: Zeevruchten

Eerst pure chocolade gesmolten en een klein beetje (dun laagje) in de vormpjes gedaan. Even in de koelkast om hard te laten worden.
Dan witte chocolade smelten en weer een dunne laag in de vormpjes doen. De hele vorm is dan bedekt maar natuurlijk niet gevuld. Weer in de koelkast om hard te worden.
Dan met een schepje praline de vorm bijna vullen. En als laatste weer een laagje gesmolten chocolade over de bovenkant. Als laatste goed hard laten worden en dan voorzichtig uit het vormpje drukken.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

4

Re: Zeevruchten

ik vind ze er super uitzien! en praline: koop je dat of maak je dat zelf?

groetjes hanane
O..ja kijk ook op http://olalataarten.mijnalbums.nl

5

Re: Zeevruchten

Wauw. Ooh lekker zeg. Mooi gedaan hoor

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

6

Re: Zeevruchten

WAt heeeeeeeerlijk! ben eigelijk ook wel benieud naar je praline recept!

7

Re: Zeevruchten

Heb lang gezocht naar een praline-recept maar nergens gevonden. Of eigenlijk wel wat gevonden maar dat was met ingredi

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

8

Re: Zeevruchten

Is dat boterhampasta? En dan dus in pralinesmaak. Ik wist niet dat het bestond. Op naar AH dus :Y
Enne de vormpjes... :o... ik ben weleens blond hoor (zoals nu dus :lol:)... maar zijn daar vormpjes voor te koop dan? Of werkt dat net zoals met de adventkalender :D

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

9

Re: Zeevruchten

Hmm, errug lekker! Begin er dus maar niet aan...............

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

10

Re: Zeevruchten

OOOhhhhh, mijn lievelingschocolaatjes!!

Je hart fluitsert, luister goed!

11

Re: Zeevruchten

ik heb bijna mijn module pralines afgwerkt dus had ik graag een paar tips gegeven:
- plet een paar ijshoorntjes en draai deze door je praline mengsel dit geeft een krokante "bite"
- om ze zo mooi gemarmerd te hebben als in de winkel, dop je je vinger in de witte chcolade en wrijf je even over je malletje , zodat het een beetje doorzichtig is ;-)

veel succes verder !

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

12

Re: Zeevruchten

oooo wat zien ze heerlijk uit! myummie!

Groetjes Tweety!

13

Re: Zeevruchten

Oo, het water loopt me in de mond!
Ik vind die pralinepasta ook zo lekker!
Doe het ook wel eens tussen een taart......

14

Re: Zeevruchten

hahaha, las net jouw beschrijving hoe je het moest maken. Ik dacht meteen: ach ja he, je bent van de straat ;) .  Jemig wat veel werk zeg! Heel leuk en lekker, mjammie

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

15

Re: Zeevruchten

belluna schreef:

- om ze zo mooi gemarmerd te hebben als in de winkel, dop je je vinger in de witte chcolade en wrijf je even over je malletje , zodat het een beetje doorzichtig is ;-)

In de zeevruchten uit de winkel zijn in twee verschillende kleurnuances. Ene is gemarmerd, zoals jij het uitlegt. Dus beetje wit en verder donkere chocolade als basis. De andere zijn zoals die van mij er uit zien. Witte chocolade als basis (en ik ben g

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

16

Re: Zeevruchten

Carina schreef:

hahaha, las net jouw beschrijving hoe je het moest maken. Ik dacht meteen: ach ja he, je bent van de straat ;) .  Jemig wat veel werk zeg! Heel leuk en lekker, mjammie

Is echt niet zoveel werk hoor! Was met een half uurtje klaar, inclusief afwassen. Eerste laagje is met 5 minuten wel hard. Dan het 2e laagje erop en 5 tot 10 minuutjes later kan je de praline er wel op doen. Laatste laag kan er gelijk op en dan goed laten uitharden. Maar dat is gewoon in de koelkast zetten (of diepvries) en maakt niet uit wanneer je ze er uit haalt.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

17

Re: Zeevruchten

Die zien er goed uit zeg... Krijg je wel een goed effect met die praline pasta in de chocolade???? Ik bedoel lijkt het op echte zeevruchtenbonbons???
Ik gebruik deze pralinepasta altijd in de botercreme ook behoorlijk lekker!!!!

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.

18

Re: Zeevruchten

Hmmm die zien er lekker uit! Ik ga maar eens gauw naar de Appie om zo'n potje pralin

19

Re: Zeevruchten

marlies schreef:

Die zien er goed uit zeg... Krijg je wel een goed effect met die praline pasta in de chocolade???? Ik bedoel lijkt het op echte zeevruchtenbonbons???
Ik gebruik deze pralinepasta altijd in de botercreme ook behoorlijk lekker!!!!

Ja, ze lijken er echt op. Zowel qua uiterlijk als qua smaak.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

20

Re: Zeevruchten

Ze zien er geweldig en jammie uit!.

Groetjes, Ria
"Le talent, ça n'existe pas, le talent, c'est avoir l'envie de faire quelque chose."