1

Onderwerp: Slagroomvulling Help!

Ik mag voor zaterdag a.s. een didl taart maken. Nu vul ik deze normaal met bbroom, en jam, maar nu wilde ze geen bbroom, maar slagroom als vulling. Kan dit ook of is dit te slap. Of kan ik beter klopklop gebruiken? Of klopvast door de slagroom doen? Is het dan wel stevig genoeg?

Groetjes Gonnie.

www.trendytaart.nl

Te mooi om op te eten.... te lekker om te laten staan.

2

Re: Slagroomvulling Help!

Als je klopvast door de slagroom doet wordt het best wel stevig. Wel iets minder stevig dan bbr, maar het zakte bij mij niet zomaar in.

succes!

3

Re: Slagroomvulling Help!

Ja hoor, met klopvast gaat dat vast goedkomen, maar ik zou voor de zekerheid wel een dijkje botercreme doen hoor! Van de slagroom gaat de marsepein smelten. Maar dat wist je natuurlijk al

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

4

Re: Slagroomvulling Help!

Ik heb deze slagroom altijd, ook gekregen van iemand via het forum. Deze slagroom blijft mooi stevig!

week 3 blaadjes gelatine in ruim koud water.
Roer in een hittebestendige kom 1 eierdooier, 25 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker en 3 eetlepels koude melk door elkaar. Zet de kom op een pan heet maar niet kokend water (au bain marie) en klop het dooiermengsel tot het enigzins gebonden en schuimig is.
Knijp de gelatine blaadjes goe duit en roer ze door het warme dooiermengsel. Laat het mengsel iets afkoelen maar nog niet opstijven.
Intussen 1/2 liter ijskoude slagroom met 25 gr. poedersuiker stijf kloppen.
Roer  er het eimengsel luchtig en zet het 1 uur in de koelkast voordat je het gaat verwerken.

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com