1 Laatst bewerkt door willeke k (09-01-2008 12:48)

Onderwerp: kneedbare chocola/ chocolat leather, goedkoop recept

net heb ik dit recept voor kneedbare chocola gemaakt, en ik moet zeggen: het lijkt aardig te werken! Heb er net al een paar roosjes van gemaakt en dat gaat goed. Ik heb nog niet geprobeerd om het tot een grote plak uit te rollen.
hier is ie dan:

Ingrediënten
200 gr chocolade (wit, melk of puur),
85 ml of 4,5 afgestreken eetl lichte mais siroop (verkrijgbaar bij reformwinkels)
De mais siroop is niet echt vervangbaar door andere siropen.

Hulpmiddelen
Een au-bain-marie pan of een andere dubbele pan of chocolade smelten in de magnetron
Plasticfolie
Als het later gebruikt wordt heb je ook een luchtdichte container nodig.

Voorbereiding
Hak de chocolade in stukjes

Bereidingswijze
 Smelt de chocolade au-bain-marie. Voeg de siroop toe en roer totdat zich een stevige substantie vormt. In eerst instantie kan het er een beetje korrelig uitzien, als of het begint te schiften. Gewoon blijven roeren totdat er een homogene massa gevormd wordt.
 Giet de massa op een groot stuk plasticfolie en pak het goed in de folie zodat het er niet uit kan lopen. Plat koelt het sneller af dan als een dik worstje. Laat de chocolade ongeveer 1 uur afkoelen of in ieder geval totdat het een stevige plak geworden is.
 De chocoladeplastic kan in dan in kneedbare stukken gesneden worden. Kneed totdat het weer soepel is. De warmte van je handen zal de chocoladeplastic zachter maken en gemakkelijker te vormen. Het kan nu uitgerold en bewerkt worden.

edit Jozien: voor een recept met glucose:
Rolbare chocolade

2

Re: kneedbare chocola/ chocolat leather, goedkoop recept

Oh wat leuk zeg! en inderdaad een eenvoudig receptje!
Ga het eens proberen!

3

Re: kneedbare chocola/ chocolat leather, goedkoop recept

lichte mais stroop/siroop  is dat de werkelijke naam van die stroop?
zouden ze die hebben in een warenhuis of natuurwinkel?
ik ben van belgie, en of ze dit hier gaan kennen? :-/

4

Re: kneedbare chocola/ chocolat leather, goedkoop recept

blackangel schreef:

lichte mais stroop/siroop  is dat de werkelijke naam van die stroop?
zouden ze die hebben in een warenhuis of natuurwinkel?
ik ben van belgie, en of ze dit hier gaan kennen? :-/

Het kan ook met glucosestroop, dat verkoopt de webshop. Dat recept staat hier ongeveer 3 topics onder. Glucosestroop kun je zelfs ook zelf maken.

Groetjes, Jozien.

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

5

Re: kneedbare chocola/ chocolat leather, goedkoop recept

blackangel schreef:

lichte mais stroop/siroop  is dat de werkelijke naam van die stroop?
zouden ze die hebben in een warenhuis of natuurwinkel?
ik ben van belgie, en of ze dit hier gaan kennen? :-/

de officiele naam is: biologische maismoutstroop van horizon. Ik denk wel dat ze dit ook in de natuurwinkel hebben. Succes!

6

Re: kneedbare chocola/ chocolat leather, goedkoop recept

Is het recept er nog? Hij staat er niet meer op!  :s

Taart en meer...
www.zoetmetstijl.nl

7

Re: kneedbare chocola/ chocolat leather, goedkoop recept

Zie ook geen recept staan ???

Ik leer elke dag weer een beetje bij ...

8

Re: kneedbare chocola/ chocolat leather, goedkoop recept

Misschien kan je Willeke even mailen? (En dan het recept zelf weer hier toevoegen ;) )Bij de omzetting van het forum is nl alles weg gevallen wat na bv een ë stond. Programma kon blijkbaar niet omgaan met de puntjes :s

If life gives you lemons, make lemoncurd.

9

Re: kneedbare chocola/ chocolat leather, goedkoop recept

Klikkerdeklik!

Hier links in de kolom met recepten gevonden  :thumb:

Groetjes Melanie

10

Re: kneedbare chocola/ chocolat leather, goedkoop recept

en ik keek niet verder dan de c.  :+ Stond ie er dus toch bij!! :D

If life gives you lemons, make lemoncurd.

11 Laatst bewerkt door willeke k (17-08-2010 10:06)

Re: kneedbare chocola/ chocolat leather, goedkoop recept

Ik heb 'm even voor jullie opgezocht. Het recept komt van Smulweb: Chocolade klei:


Ingrediënten
200 gr chocolade (wit, melk of puur),
85 ml of 4,5 afgestreken eetl lichte mais siroop (verkrijgbaar bij reformwinkels)
De mais siroop is niet echt vervangbaar door andere siropen.

Hulpmiddelen
Een au-bain-marie pan of een andere dubbele pan of chocolade smelten in de magnetron
Plasticfolie
Als het later gebruikt wordt heb je ook een luchtdichte container nodig.

Voorbereiding
Hak de chocolade in stukjes

Bereidingswijze
 Smelt de chocolade au-bain-marie. Voeg de siroop toe en roer totdat zich een stevige substantie vormt. In eerst instantie kan het er een beetje korrelig uitzien, als of het begint te schiften. Gewoon blijven roeren totdat er een homogene massa gevormd wordt.
 Giet de massa op een groot stuk plasticfolie en pak het goed in de folie zodat het er niet uit kan lopen. Plat koelt het sneller af dan als een dik worstje. Laat de chocolade ongeveer 1 uur afkoelen of in ieder geval totdat het een stevige plak geworden is.
 De chocoladeplastic kan in dan in kneedbare stukken gesneden worden. Kneed totdat het weer soepel is. De warmte van je handen zal de chocoladeplastic zachter maken en gemakkelijker te vormen. Het kan nu uitgerold en bewerkt worden.