Onderwerp: kneedbare chocola/ chocolat leather, goedkoop recept
net heb ik dit recept voor kneedbare chocola gemaakt, en ik moet zeggen: het lijkt aardig te werken! Heb er net al een paar roosjes van gemaakt en dat gaat goed. Ik heb nog niet geprobeerd om het tot een grote plak uit te rollen.
hier is ie dan:
Ingrediënten
200 gr chocolade (wit, melk of puur),
85 ml of 4,5 afgestreken eetl lichte mais siroop (verkrijgbaar bij reformwinkels)
De mais siroop is niet echt vervangbaar door andere siropen.
Hulpmiddelen
Een au-bain-marie pan of een andere dubbele pan of chocolade smelten in de magnetron
Plasticfolie
Als het later gebruikt wordt heb je ook een luchtdichte container nodig.
Voorbereiding
Hak de chocolade in stukjes
Bereidingswijze
Smelt de chocolade au-bain-marie. Voeg de siroop toe en roer totdat zich een stevige substantie vormt. In eerst instantie kan het er een beetje korrelig uitzien, als of het begint te schiften. Gewoon blijven roeren totdat er een homogene massa gevormd wordt.
Giet de massa op een groot stuk plasticfolie en pak het goed in de folie zodat het er niet uit kan lopen. Plat koelt het sneller af dan als een dik worstje. Laat de chocolade ongeveer 1 uur afkoelen of in ieder geval totdat het een stevige plak geworden is.
De chocoladeplastic kan in dan in kneedbare stukken gesneden worden. Kneed totdat het weer soepel is. De warmte van je handen zal de chocoladeplastic zachter maken en gemakkelijker te vormen. Het kan nu uitgerold en bewerkt worden.
edit Jozien: voor een recept met glucose:
Rolbare chocolade