1

Onderwerp: Bekleding vol met poedersuiker

Hoi,

Heb vandaag fondant rood gekleurd (inclusief mijn handen  !), maar zo rood als "normaal" rood is het toch niet helemaal geworden. Toch maar bekleden (dacht ff snel een kersttaart te maken, maar snel werkt niet voor een beginneling!), maar er zaten hele kleine luchtbelletjes in de fondant die door de poedersuiker wit waren geworden.(heel klein, maar voor mijn oog toch zichtbaar, dus aan het prutsen geweest om het poeder eruit te krijgen). Ben met een kwastje met water aan het werk gegaan, maar je bleef zien waar ik met de penseel bezig was geweest...

Hoe los ik dit op?

Er komt natuurlijk wel vaker poedersuiker op de bekleding aan de buitenkant...

Ik wacht jullie reacties af...

Groetjes Miriam (heb dit bericht ook op het decoreren forum geplaatst per ongeluk!)

2

Re: Bekleding vol met poedersuiker

Allereerst: als je fondant rood kleurt, is het meestal pas na een nacht / hele dag goed rood. Dus wat dat betreft is er nog hoop :)

Voor bekleden... ik weet niet hoe je het nu op kunt gaat lossen, maar volgende keer kun je het wellicht voorkomen door tafelzeil te gebruiken.
Staat ook een topic over in dit onderdeel van het forum. :)
Dan heb je geen poedersuiker meer nodig nl.

Gr. Jacqueline

3

Re: Bekleding vol met poedersuiker

Voor marsepein gebruikt je poedersuiker, voor fondant kun je beter maizena gebruiken, maar wil je beide niet kun je het allerbeste Crisco (plantaardig vet) gebruiken.Dit werkt ideaal en je handen worden er lekker zacht van. Dit is te koop in toko's en anders in de webshop van ACDS.

groeten Annemieke
Cake It