1

Onderwerp: Fondant uitrollen ( en schoonhouden? )

Ik lees dat je bij het fondant ( en marsepein ) uitrollen, wat bloem of poedersuiker op het aanrechtblad moet leggen tegen het plakken, maar hoe krijg je dat witte poeder van de fondant af als je erop knoeit?
Anders krijg je toch van die witte vegen erop?

Of moet je er gewoon voor zorgen dat je de bovenkant niet raakt met poeder?

2 Laatst bewerkt door Carin (11-12-2007 21:04)

Re: Fondant uitrollen ( en schoonhouden? )

Ik hoor van veel mensen dat ze dat probleem hebben maar ik heb het nooit. En ik ben echt niet zuinig met de poedersuiker.
Op een stuk tafelzeil rollen werkt echt minder makkelijk. Zeker als je nog niet zo gehaaid bent in het rollen, is een aanrechtblad met poedersuiker een aanrader.
Ik gebruik suikerbakkerspoeder en geen poedersuiker van CSM.
Nadat je klaar bent met rollen veeg je het overtollige suiker probleemloos van je lap weg met je handen. Voorzichtig en met beleid.

Wel heel belangrijk is dat je poedersuiker niet met je handen op je aanrecht "keilt". Neem een katoenen zakdoek, schep in het midden 2 eetlepels poedersuiker en knoop je zakdoek dicht met zo'n vuilniszakkensluiter. Houd hem bij de "knoop" vast en klop op je aanrecht. Wat er dan op je aanrecht komt is heel fijn "verneveld".
Op die manier heb je maar heel weinig teveel op je lap, zelfs het omdraaien van je lap is geen probleem. ook klop ik met de zakdoek op de bovenkant van de lap!!!!! Je rolt er alleen maar makkelijker en mooier mee, en het wegvegen is geen enkel probleem.

Groetjes, Carin

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

3

Re: Fondant uitrollen ( en schoonhouden? )

Dat is wel een goed idee van je Carin, ga ik ook eens proberen. Las in het 'ongebruikelijke dingen'-topic ook dat het werkte met gaasjes. Nou dat is mooi, want die heb ik nog wel ergens liggen.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

4

Re: Fondant uitrollen ( en schoonhouden? )

Dat zou best kunnen, dat het ook werkt met gaasjes. Heb ik nog nooit geprobeerd. Het gaat er alleen om dat je de poedersuiker zeer fijn "verneveld", dan geeft het geen vlekken. Zelfs zwarte marsepein, of bijvoorbeeld de donkerblauwe RegalIce van de zojuist door mij geposte strik heb ik zo gedaan. Ook aan de bovenkant bepoederd en geen centje pijn... euh... geen centje poedersuiker :D

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

5

Re: Fondant uitrollen ( en schoonhouden? )

Ok bedankt dan weet ik dat in elk geval!