1

Onderwerp: wie heeft voor mij de gouden tips vor cupcakes?

Al mijn cupcakes (44!) zijn vandaag mislukt, je kon er een raam mee ingooien. Ik had waarschijnlijk de oven te lang aan. Ze waren zowel hard aan de bovenkant als aan de onderkant. Ook zaten er 'bulten' (te snel gerijst?). Ik heb cakemeel gebruikt.
Wie heeft voor mij de gouden tips?
Is cakemeel wel een goede basis?
En hoe lang moeten ze dan in de oven?
Hoe voorkom je bulten? ik had ze maar voor de helft gevuld, en het blijft lastig vullen, omdat het deeg nogal plakte. Is dat wel goed?
En hoe krijg je een mooie gladde glazuur laag er over? dopen lukte bij mij niet goed, want ik kreeg er cakekruimels in (had de bulten eraf gesneden) daarna met een lepel eroverheen gegoten, maar alles droop naar de zijkant, en dan zag je nog de bovenkant er door heen. Tweede laag werd niet echt mooier. Moet je lang wachten voor de tweede laag of eigenlijk meteen?
Wie kan me verder helpen?
Alvast bedankt!!
groetjes marije

De Taartatelier en workshopruimte in Deventer, Zutphen, Apeldoorn en Raalte (Lettele, spanjaardsdijk 92B). http://www.zoetenzodeventer.nl. en  https://www.facebook.com/ZoetenZoDeventer

2

Re: wie heeft voor mij de gouden tips vor cupcakes?

Ik had in je andere topic al gereageerd maar hier dan nog maar eens.
Heb je het recept dat hier op de site staat al wel eens geprobeerd? Simpel en het kan (volgens mij) echt niet mislukken. En ook nog eens heerlijk van smaak!

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

3 Laatst bewerkt door Carin (07-12-2007 23:56)

Re: wie heeft voor mij de gouden tips vor cupcakes?

Ik gebruik altijd cakemeel van Koopmans. Is nog nooit mislukt. Ik doe in plaats van de melk een extra ei erin.

Ik vul ze met een spuitzak, met een spuitje met een groot rond gat, of zonder spuitje.
Om bulten te voorkomen moet je het midden lager vullen dan de rest (net als bij een kapsel, het bakt in het midden meer naar boven). Ik spuit een ring beslag op de bodem het cupje, dus de bodem blijft in het midden leeg. Dan een rand op de rand die ik net spoot. Eindig naar benden toe, dus de ring stopt op de bodem. Is deze uitleg eigenlijk wel te volgen :lol: ???
Ze worden altijd mooi plat. Ik doe ze eigenlijk best wel vol trouwens.

Cakebeslag is inderdaad wel plakkerig maar als je met een spuitzak vult heb je daar geen last van.

Dopen in glazuur doe ik nooit, dus ik kan je daar geen tips voor geven.

Ik bak ze in een heteluchtoven op 180 graden, een minuut of 25 (soms iets langer).

Groetjes, Carin

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

Re: wie heeft voor mij de gouden tips vor cupcakes?

wij bakken ze alleen nog maar op 200 graden in een gewone oven en 15 tot 20 minuten
na 15 minuten even prikken of ze gaar zijn en dan eventueel iets langer.
tegenwordig lukken ze altijd

Groetjes Katinka & Manuela
Bekijk ons album http://detaartenmamas.mijnalbums.nl/

5

Re: wie heeft voor mij de gouden tips vor cupcakes?

Je moet ze inderdaad vooral een stuk korter bakken dan een hele cake. Hoe lang kan ik je eigenlijk niet eens zeggen, ik bak ze op 'zicht'. Als ze er mooi lichtbruin uitzien zijn ze goed.

Cakemeel is prima geschikt. Ik gebruik altijd het recept van Nigella. Die gebruikt wat minder ei en iets meer melk dan het basis cake recept. Daardoor rijzen ze ook minder de pan uit.

En normaal gesproken geldt dat je kleingebak (en ook kleinbrood trouwens) op een hogere temperatuur bakt dan grootgebak/brood. Maar voor de cupcakes houd ik toch altijd ongeveer 175 graden aan. Dan rijzen ze rustiger en dus niet met zo'n bult bovenop.

Wat ook een handige manier is om de cupjes te vullen is met een ijslepel. Afhankelijk van hoe groot de cupjes zijn doe je er een bolle of afgestreken lepel in, da's natuurlijk een kwestie van uitproberen, maar dan weet je het ook voor altijd. Bij de Wibra heb ik eens een hele grote ijslepel gekocht, die is er perfect voor.

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

6

Re: wie heeft voor mij de gouden tips vor cupcakes?

ik heb de cupcake mix uit de webshop gebruikt, gaat bij mij echt perfect !. met gewone cakemix lijk ik altijd wel ruzie te hebben. Voor mij is dit dus de ideale oplossing en nog erg lekker ook

7

Re: wie heeft voor mij de gouden tips vor cupcakes?

Bedankt voor jullie tips! En Carin ik snap je uitleg hoor, ga ik zeker eens proberen de volgende keer. Ik had het echt korter moeten doen, inderdaad 20 of 30 minuten. Ik had het ook niet zo heel warm 150 graden, dus daar heeft het niet aan gelegen. Ik ga het de volgende keer gewoon weer proberen. Achteraf had ik de cupcakes denk ik niet verkocht op de beurs. Cupcakes versieren ging wel goed!

De Taartatelier en workshopruimte in Deventer, Zutphen, Apeldoorn en Raalte (Lettele, spanjaardsdijk 92B). http://www.zoetenzodeventer.nl. en  https://www.facebook.com/ZoetenZoDeventer

8

Re: wie heeft voor mij de gouden tips vor cupcakes?

hmmmm, de gouden tip..... ik durf het bijna niet te zeggen, maar bestel volgende keer eens de cupcake mix bij ons, deze is echt heel erg lekker en je krijgt er mooie gladde cakejes mee, zonder toeters  ;) en ook niet hard....

Groetjes, Inge

Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat