Onderwerp: Drie maal is scheepsrecht???
Help, ik begrijp niet echt wat ik verkeerd deed met het beslag. Ik heb drie keer gisteren biscuitdeeg gemaakt. Niet van een mix, maar met eieren, suiker en bloem. Eieren en suiker boven een pan luchtig geroerd - dat ging super. De eerste versie is een platte stevige koek geworden. Ik dacht dat ik teveel heb geroerd in het beslag - nadat de bloem erbij was gegaan. De tweede versie had ik niet goed doorgeroerd en kwam uit de oven met een harde bloem laag op de bodem. Meteen in de prullenbak geflikkerd. Voor de derde versie moest ik een ei lenen bij de buren die zeiden 'geef het toch op'. Maar nee, de laatste versie ziet er nog het meest uit als een goede biscuitdeeg, maar is ook niet erg hoog geworden. Deze kan ik wel doorsnijden.
Wat doe ik verkeerd?
- oventemperatuur is niet erg precies afstelbaar. Heb wel een oventhermometer, maar dat betekent nog steeds dat ik niet goed kan afstellen
- ik doe iets verkeerd met het beslag?
- de taart moet langer in de overn (40 minuten gedaan)?
Wie weet het??
Barbara